10 ötlet, hogy még jobban csókolj

Kissé elcsépelt lehet, hogy egy csókolózni a világ egyik legjobb dolga. Aztán vannak azok a csókok, amikre nem szívesen emlékszünk, hiszen olyan borzasztóak voltak. Az is ismert, hogy a csók segít vonzóbbá tenni a másikat, miközben segítségével rohamosan épülhet a kapcsolatunk a másikkal.A csók hasonlóan fontos szerepet tölt be az intimitás alakulásában, mint egy jóízű huncutkodás az ágyban. Kutatások szerint az emberek gyakrabban emlékeznek az első csók élményére, mint az első együttlétükre.
A csók tehát nemcsak a nyelvek és ajkak trükkös edzése, hanem sokkal több. 10 tippünk segít, hogy még jobb élmény legyen mindkettőtöknek egy-egy csókcsata.

1. Frissítsd fel!
A józan ész is azt diktálja, hogy a kellemetlen szájszag nem vonzó. Mégis sokan bűnösek, hiszen elkövetik ezt az alapvető hibát. Gyakorold az önvizsgálatot! Tartsd tisztán és frissen a szád, hiszen nem számít milyen ügyes technikát tudsz, ha a szagok teljesen megölik a hangulatot.

2. Építsd fel apránként!
Mindegy, hogy az első találkozás végén, vagy pár hetes randizgatás után, a felépített elképzeléseket könnyen megkoronázhatod, vagy agyoncsaphatod egy csókkal. A túl korai csók is árthat bimbózó kapcsolatotoknak. Legyél biztos abban, hogy nem vártál-e túl sokáig, nehogy a másik megkérdőjelezze érdeklődésedet.

3. Használd a szemed!
Amikor csókért hajolsz oda a másikhoz, nem tudod használni a szádat, hogy elmondj bizonyos dolgokat. Miért nem mondasz valamit a szemeddel? De vigyázz, mert amikor már éppen elmerültök egymás ajkaiban, kissé ijesztő lehet, ha nyitott szemmel bámulod a másikat. Ezért csak óvatosan a szemezéssel. Az átmeneti “vakság” csókolózás során erősíti a többi érzékszervet: izgató lehet például hallani a másik lélegzését, vagy ajkainak finom érintését.

4. Csak azt csókold akit szeretsz
Mindannyian elkövettük már azt a hibát, hogy olyan embereket is megcsókoltunk, akik kevésbé érdekeltek minket. Gyakran előfordul ez a táncparketten, vagy egy gyenge pillanatunkban egy félhomályos bárban. Azonban ha csak olyan embereket csókolsz meg, akiket tényleg meg szeretnél ajándékozni ezzel a csodás dologgal, akkor azok a csókok sokkal többet fognak jelenteni, és természetesen többet fogsz beleadni. Ne fásulj bele a csókolózásba, amit idegenek miatt érsz el.

5. Hagyj rá időt!
A csókolózás csapatjáték. Ne tipord el a másikat azzal, hogy túl vadra veszed a figurát, vagy túlzottan kontrollálni szeretnéd a helyzetet. Érezd meg a másik igényeit, stílusát és indulj onnan!

6. Figyelj a nyelvedre!
A nyelv használata csodás ajándék, de akár szörnyű katasztrófa is lehet. Emlékezz: ez egy csók, nem egy arcmosás. Nagyon kevesen szeretik ha megtámadja őket egy nyelv, vagy az egész arcukat beteríti a másik. Ne feledd viszont, hogy a jól használt nyelv varázslatos hatású lehet.

7. Figyelj a környezetre!
Legyen szó gyertyafényről, vagy a csillagos ég alatt felvert sátorról, a tengerről vagy egy hirtelen viharról, különleges és új körülmények csodássá tehetnek egy csókot. Attól, hogy az idő legnagyobb részében csukva van a szemünk, még többé kevésbé érzékeljük a külvilágot. A környezet választás arra is vonatkozik, hogy lehet hogy a párodat zavarja a túl zsúfolt helyen való csókváltás. Vedd ezt is figyelembe!

8. Legyél spontán!
Lekapni valakit, amikor a legkevésbé számít rá, az egyik legnagyszerűbb dolog a világon. Lepd meg! (Persze vedd figyelembe a 7. pontban leírtakat!)

9. Kontrolláld a nyálad!
A feladat hasonló a nyelvhez: se túl sok, se túl kevés.

10. Fedezz fel!
Ne csak a másik szájára koncentrálj! Az arcának simításával, vagy nyaka cirógatásával még intimebbé tudsz tenni egy csókot.