20 meghökkentő tény, amit képtelen leszel elfelejteni

Mindenki gondolkozik néha érdekes, nem túl hasznos ugyanakkor még megválaszolatlan kérdéseken, mint például hány gyilkossal találkozunk életünk során, akikről nem is tudjuk, hogy azok? Itt van néhány érdekesség, amit sikerült megválaszolni.Szögmérés tenyérrel

 1. A tenyeredet tudod nagyjábóli szögmérésre használni. Ehhez csak ki kell nyújtanod a tenyeredet, annyira amennyire csak tudod. A kisujjad lesz a vízszintes. A gyűrűsujjad 30 fokot, a középső 45 fokot, a mutató 60 fokot és a hüvelykujjad 90 fokot fog bezárni.

 2. Életedben nagyjából 16 gyilkossal találkozol úgy, hogy nem is tudsz róla, hogy ők valójában mit tettek.

 3. Akármikor megkeversz egy pakli kártyát, te leszel az első, aki azt a kártyasorrendet hozza létre.

 4. Te is mindig gondban vagy avval hány napos egy hónap? Használd az öklöd és megtudod! Az öklöd bütykei és völgyei mind egy-egy hónapot jelentenek, minden púp 31 napot, minden völgy 30 napot jelent (kivéve februárnál értelemszerűen). Bármelyik szélről kezdheted a számolást!Hónapok számolása ököllel

 5. Egy 43 cm-es pizza nagyobb, mint két 30 cm-es pizza.

 6. Az emberi nyál természetes fájdalomcsillapítót tartalmaz, amit opiorphin-nak hívnak. Ez 6-szor olyan hatásos, mint a morfin, emellett antidepresszáns és szorongáscsökkentő hatása van.

 7. Vannak az emberi agy számára tiltott színek, amiket nem tudunk elképzelni. Olyan árnyalatokról van szó, amik kompenzatórikusak, mint például a sárga és a kék, vagy piros és zöld. Ha arra kérnénk képzeld el a sárgáskék színt, akkor valószínűleg a zöld jutna az eszedbe, pedig van ilyen szín, csak nem tudjuk elképzelni.

 8. Az oxigénatomok amik ebben a pillanatban a tüdőnkben vannak, a szénatomok az izmainkban a kalciumatom a csontjainkban, a vas a vérünkben mind a csillagokban születtek és akkor szóródtak szét az univerzumban, amikor felrobbantak. Tulajdonképpen mindannyian egy kicsit űrlények vagyunk, amik csillagporból születtek.

 9. 60 éves korod környékén az ízlelőbimbóid körülbelül felét elveszíted, ami miatt egyre kevésbé fogod tudni megkülönböztetni az édeset, sósat, savanyút és keserűt.

 10. A Brown Egyetem kutatásai szerint alvás közben nem érzékeled a szagokat. Így a füstre sem ébredsz fel.

 11. Ha várandósság alatt az anya belső szervei közül valamelyik megsérül, akkor a magzat őssejteket „küld” a sérült helyre, hogy az gyorsabban regenerálódjon.

 12. A szíved minden nap annyi energiát termel, amivel egy kamiont képes lennél elvezetni 32 km-en keresztül. Az agyad pedig annyi energiát, amivel meg lehetne gyújtani egy 10 W-os égőt.

 13. Az emberek többségének lövése sincs arról mekkorák valójában a közlekedési lámpák. Sokkal kisebbnek látják őket, mint amilyenek. Ahogy az utak jelölő vonalai is sokkal vastagabbnak tűnnek, mint amilyenek.Felejthetetlen meghökkentő tények

 14. Minden évben a tested 98%-a teljesen lecserélődik.

 15. Az oxigénre szükség van, mert nélküle nem lehetne létezni, ugyanakkor az oxigén felelős a sejtek oxidációjáért is, vagyis az öregedésért.

 16. Az az ember, aki a legközelebb ül hozzád balról, a legmesszebb ül tőled jobbról.

 17. Az életkorod csak azt mutatja meg hány ingyen napkörüli utazást kaptál már az élettől.

 18. Egy átlagos felhő közel 500 tonnát nyom (kb 100 elefántnyit). Egy viharfelhő viszont közel 200 ezer elefántnyit. A tudósok a felhő méretéből és a benne tárolt víz mennyiségéből számolták ezt ki.

 19. Barátság paradoxonnak hívják azt a szociálpszichológiai megfigyelést, amikor megszámolod valaki barátait, majd megszámolod ennek a valakinek az egyik barátjának barátait is. A második szám mindig nagyobb lesz, tehát a barátaidnak mindig több barátjuk van, mint neked.

 20. Azok az emberek akik 1990-es években születtek, éltek két különböző évezredben, két században és három évtizedben úgy, hogy még nincsenek harminc évesek.

Forrás: Brightside

Neked is van egy érdekes meghökkentő tényed? Oszd meg velünk a hozzászólásokban!