3 aszpirin tabletta! Tiszta őrület, hogy mi mindenre jó!

Az egyik legkelendőbb fájdalomcsillapító az aszpirin. Azonban ez a gyógyszer sokkal több egy egyszerű fájdalomcsillapítónál. Nem csak orvosi célra, hanem a mindennapi életben is felhasználható.

1. Korpásodás ellen

Az aszpirin szalicilsavat tartalmaz. Ez a sav hidratálja a bőrt és segíthet a korpásodás kezelésében. Főleg, ha egy kis samponban feloldod és rendszeresen használod, biztosan felveszi a harcot a korpásodás ellen. Sőt megvédia fejbőrt a gyulladástól. A száraz fejbőrnek egy igazi terápia az aszpirines keverék. 2-3 aszpirint oldjunk fel egy kis samponban és mossuk meg alaposan a hajunkat. Hagyjuk állni néhány percig, majd öblítsük le vízzel.

2. Bőrtisztító

A szalicilsav megvéd a zsíros bőrtől és eltávolítja az elhalt sejteket. Ezért az akne igazi ellenfele. Tisztítja a pórusokat, csökkenti a gyulladást és a duzzanatokat, nyugtató hatással van a bőrre.
Törjünk össze 5 aszpirint majd keverjük össze egy negyed csésze vízzel és tegyünk hozzá egy teáskanál mézet. Kenjük rá ezt a keveréket a bőrre és hagyjuk tíz percet rajta. Ezután mossuk le az aszpirin kenőcsöt. Megismételhetjük ezt az eljárást kétszer is naponta.

3. Izzadság foltok eltávolítására

Az izzadság foltokat nagyon nehéz eltávolítani. Különösen a fehér ruhán lévő sárga foltok sokszor kellemetlenséget okozhatnak. Az aszpirin segíthet ebben az esetben.
Ez a recept ugyanolyan összetételű mint a fent említett. Keverjünk össze 5 aszpirin tablettát egy negyed csésze vízzel. Kenjük rá a foltra és hagyjuk néhány percet hatni, majd ezt követően a szokásos módon kimoshatjuk a ruhát.

4. Autóvezetőknek

Íme egy tipp a lemerült akkumulátorhoz, ha az út szélén maradtál és nincs ennél jobb lehetőséged, akkor próbáld ki az alábbi trükköt: morzsolj szét egy aszpirin tablettát és töltsd bele az akkumulátor cellájába. A szalicilsav reakcióba lép a kénsavval az akkumulátor belsejében és reaktív hatással lesz rá. Az akkumulátor erősebb lesz.

5. Kertészeknek

A szalicilsav meggátolja az etilén termelődését a növényekben. Ez a fő oka a vágott virágok és a kerti virágok gyors hervadásának. Morzsolj össze 3 tablettát és keverd össze egy pohár vízzel és a kerted igazi virágoskert marad!