3 furcsa húsvéti szokás a világ körül, melyekről még biztos nem hallottál!

Ahogyan nálunk szokás a locsolkodás húsvétkor, úgy a világ többi részén is vannak jellegzetes szokások. Itt van három húsvéti szokás, melyek meglephetnek téged!



Ausztrália- Csak nyulat ne!

csak nyulat ne

Itt nem egy népszokásról van szó, sokkal inkább egy ügyes környezetvédelmi kampányról. Ausztráliában ugyanis a nyulakat a kártevők közé sorolják és igyekeznek megszabadulni tőlük. Mielőtt túlságosan elítélnénk az ausztrálokat tudnunk kell, hogy a nyúl nem őshonos arrafelé és nem csak a termést de az őshonos állatokat is veszélyeztetik a tapsifülesek. Így hát csoki nyuszi helyett csoki erszényesnyulat lehet a boltokban kapni.

Olaszország – Firenze- Robbantsunk kocsit!

tüzijáték

A firenzeiek egy nagyon látványos szokást ápolnak a jó termés érdekében már vagy 350 éve, az úgynevezett „kocsi felrobbanása”. Egy díszített faragott kocsit visznek körbe az utcákon, mely tűzijátékokkal van megpakolva. A végállomás a Dóm, ahol a püspök a húsvéti mise közben meggyújtja a kanócot és megkezdődik a tűzijáték.

Görögország – Korfu- Cseréphajigálás

agyag cserép

Egy kissé érdekes hagyományt ápolnak a Korfun élő görögök. Húsvét vasárnap előtt, szombaton cserepeket dobálnak az utcára az ablakaiból és erkélyeikről. A pontos eredete nem ismert a szokásnak, bár egyesek úgy gondolják, hogy e fura hagyomány célja a tavasz köszöntés és a régi cserepek eldobásával pedig helyet adnak az új cserépnek, amiben majd a növények és a termés növekedésnek indul.

Képek: pixabay.com, pexels.com