3 igénytelen szobanövény, amiket imádni fogsz

A szobanövények fontos díszei lehetnek házunknak, lakásunknak, ha jól ápoljuk őket. Sokaknak azonban sokszor nincs ideje vagy kedve velük foglalkozni. Ezért mutatnánk most három olyat, melyeket még a legrosszabb növénytartók is bátran beszerezhetnek, mert nem igényelnek komolyabb gondoskodást.1. Legénypálma

Neki már a neve is árulkodó. Egyáltalán nem igényel sok törődést, hiszen elég csak akkor locsolni, ha már teljesen száraz a földje. Bár szereti a világos helyeket, a közvetlen napfényt nem viseli jól. A hőmérsékletet tekintve, szobahőmérsékleten tartható. Fényes leveleivel kimondottan mutatós növény, mely évekig lakásunk dísze lehet. Arra viszont feltétlenül figyeljünk, hogy a növény minden része mérgező, ezért tartsuk távol kisgyerekektől és a háziállatoktól.

2. Anyósnyelv

Szintén mutatós szobanövény az anyósnyelv. Egyike a légtisztító növényeknek, mert míg oxigént termel a szén-dioxidot megköti. Beéri kevés fénnyel és kevés vízzel, sőt ha túlöntözzük rothadni kezd. Afrikából származik így, elsősorban a meleg helyeket kedveli. Háziállatoktól tartsuk távol, rájuk mérgező anyagot tartalmaz.

3.Vitorlavirág

vitorlavirág

A vitorlavirág szintén egyike az igénytelen, de mutatós növények klubjának. A közvetlen napfény nem jó neki, inkább félárnyékos helyen tartandó. Mivel az esőerdőből származik, kedveli a meleg és párás helyeket. Nem kell sokszor öntözni, viszont a leveleit jó, ha permetezzük. Az anyósnyelvhez hasonlóan rendelkezik levegő tisztító tulajdonságokkal.