3+1 házi praktika a megfázás kezelésére! Ismered mind?

Tüsszögés, köhögés és orrfolyás… Mindenki volt már megfázva. Legtöbb esetben ilyenkor nem jó az antibiotikum, így nem marad más, mint az immunrendszerre bízni a dolgot. Azonban szervezetünknek segíthetünk néhány egyszerű praktikával!Gyömbérrel a megfázás ellenMéz az igazi gyógyszer

Fokhagyma a természetes antibiotikum

Sóval a torokfájás ellen

 

1. Gyömbér

A gyömbér pozitív hatásai már régóta ismertek és több száz évvel ezelőtt is használták már gyógyászati célokra. Egy kis friss gyömbér tea segíthet a köhögésen és kaparó torkon, valamint hányingeren. Nem kell mást tenned, mint egy kevés friss gyömbért apróra vágnod és forró vizet adni hozzá, picit állni hagyni és leszűrni.

2. A méz

Akárcsak a gyömbérnek a méznek is régóta ismertek a pozitív hatásai. Segít a fájó torkon és a köhögésen, valamint magas az antioxidáns tartalma is. Egy kanál méz este segíthet a köhögés csökkentésében és így jobbat aludhatunk.

 

3. Fokhagyma

Sajnos aki fokhagymát eszik, az nem lesz éppen rózsaillatú, azonban megfázás esetén jól jöhet ha elfogyasztunk néhány gerezddel. A fokhagyma nem csak a megfázás esetén segíthet, hanem a megelőzésben is. Tegyük a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát mézbe a jobb hatás érdekében.

+1. Sós víz

A meleg sós vízzel való gargarizálás segíthet az orrduguláson és a torokfájáson. Fő előnye, hogy természetesen oldja fel és csökkenti az orrban és a torokban lévő váladékot. Csupán annyit kell tenned, hogy elkeversz 1 teáskanálnyi sót egy pohár meleg vízben.

Képek: pixabay.com