5 dolog, amivel teljesen tönkreteheted az életed, anélkül, hogy észrevennéd

Az élet, ahogyan a legtöbben tapasztaljuk, nem egy egyenes út. Mindneki egy kicsit más ütem szerint halad, és éri el a fontos mérföldköveket. Sőt nem is biztos, hogy mindenkinek ugyanazok a mérföldkövei. Egyáltalán nem biztos, hogy az ideális út az, hogy befejezed a tanulmányaid, családod lesz és dolgozol.Nem kell, hogy 25 évesen megházasodj, mert nem fogsz kilógni a sorból ha 30 évesen még nem volt esküvőd. Jogod van a saját utadat járni, de ezzel együtt te vagy a felelős az életedért. Sokan vannak úgy, hogy utálják a munkájukat, ennek ellenére minden nap összeszorított fogakkal járnak be, mert azt gondolják ezzel teljesítik a “tervet”. Közben lehet, hogy nem az az ő saját útjuk. Így lehet tönkretenni az életet. Na meg az alábbiakkal…

Tönkretesszük magunkat, amikor rossz embert választunk.
Miért érezzük sokszor, hogy fel kell gyorsítani a párkapcsolatok menetét? Első sorban érdemes önmagadat megismerned ahhoz, hogy tudd, mit is szeretnél. Természetesen sokat megtudhatsz magadról egy kapcsolatban is, de miért siettetnél valami olyasmit, amikor még azt sem tudod mire vágysz? Egy olyan kapcsolat, ami abból növi ki magát, hogy egymás mellett alszunk, mert egyedül nem jó, szenvedély és őszinte érdeklődés helyett, sosem lesz elég motiváció arra, hogy reggel kipattanj az ágyból és megváltsd a világot. Keress egy olyan kapcsolatot, amiben jobb ember leszel minden egyes nap.
“Nem szeretnék egydül lenni” mondják sokan. Itt az ideje, hogy szembenézz magaddal és feltedd a kérdést, miért? Hiszen egyedül lenni jó dolog. Ez az a pillanat, amikor még jobban meg tudod érteni önmagad. Egyedül tudod megnézni, milyen álmaid is vannak, merre akarsz menni. Ha pedig olyat találsz, akitől minden egyes sejted lázba jön, akkor jó helyen jársz. Érdemes várni, mert a szeretet a legjobb érzés, amit érezhetsz.

Tönkretesszük magunkat, amikor a múlt határozza meg a jövőt

A múltat nem lehet megváltoztatni, és bizony vannak dolgok, amiket kijavítani sem. De az élet megy tovább. Igen, meg kell állni és számba kell venni, hogy mi történt, miért és hogyan. Jól megsiratni aztán levonni a tanulságokat ÉS továbbmenni. Mindannyiunkkal történtek nagyon fájdalmas események, amiket soha nem felejtünk el, de ha mindig a fájdalmas sebeinket nyalogatjuk, akkor egy idő után nagyon negatívvá válunk. Hány alkalmat szalasztottál el, mert öt évvel ezelőtt kirúgtak az állásodból, és nem mertél hasonló helyre jelentkezni? Hányszor nem bíztál, mert azt hitted minden kapcsolatod olyan lesz, mint amilyen azzal bizonyos szörnyű exeddel volt? Szörnyű ördögi kör ez, amiből van választásod kijönni. Ha képtelen vagy elengedni a múlt bántó szavait, eseményeit érzéseit, akkor a jövőt egy sötét lencsén keresztül látod majd. De van választásod levenni azt a szemüveget!

Tönkretesszük magunkat, amikor másokhoz hasonlítjuk magunkat

Hogy hányan követnek Instagramon, vagy éppen hányan lájkolták a profilképedet Facebookon nem csökkenti de nem is növeli az emberi jelentőségedet. Hogy mennyi pénz van a bankszámládon nincs szoros összefüggésben az intelligenciáddal és a boldogságoddal. Aki kétszer gazdagabb, mint te, nem biztos hogy kétszer olyan jó ember is, sőt az sem biztos, hogy kétszer elégedettebb az élettel, mint te. Ne hasonlítsd magad másokhoz, mert sosem tudhatod, milyen történet áll mögöttük.

Tönkretesszük magunkat, amikor nem hallgatunk az érzéseinkre
Mindannyian félünk attól valahol, hogy nyílt kártyákkal játsszunk az érzéseinkkel. Például, ha elmondod valakinek, hogy mennyire fontos neked, akkor sebezhetővé válsz. Ebben azonban nincs mit szégyellni. Van valami hihetetlen erő és bátorság abban, amikor felfeded az érzéseidet. Legyen szó kellemes, vagy kellemetlen érzésekről. Mondd el annak a lánynak, hogy mennyire sokat jár a fejedben. Nézz az anyád szemébe és mondd el mennyire szereted. Ne félj elmondani a barátodnak, ha úgy érzed megbántott. Nyílj meg és légy bátor!

Tönkretesszük magunkat, amikor feladjuk a nagy célokat
Minden egyes nap végén úgy érzed, hogy élvezed az életed? Amikor kevesebbel is beérjük, mint amit elképzeltünk magunknak és amiért valaha küzdöttünk, akkor tönkretesszük saját lehetőségeinket és becsapjuk magunkat. Lehet, hogy egy mai Michelangelo velünk szemben ül az irodában és papírokat tologat, hiszen be kell fizetnie a csekkeket és a tartozásait, vagy azért mert könnyebb, mint az álmait követni. Az is lehet, hogy azt várják tőle, hogy egy irodában dolgozzon és ő ennek felel meg. Ne hagyd, hogy ez történjen veled. Az élet, a munka és a szeretet el nem választható egymástól.