5 manikűr hiba, amit te is elkövetsz anélkül, hogy tudnál róla

A szépen ápolt körmök igazi ékkövei lehetnek a megjelenésünknek, de a rosszul végzett manikűr igazán lelombozó lehet. Itt van 5 fontos körömápolási tipp, amit ne hagyj ki, ha valóban csodás kezekre vágysz!Hogyan lakkozz körmöt

Alexaundra McCormick profi manikűrös foglalja össze 5 pontban mit érdemes tenned a csodás körmökért!

Ha levágod a körmeidet

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl sokat vágnak le a körmeikből és aztán próbálják meg reszelővel megfelelő alakra igazítani. Ez az első számú dolog, amiről érdemes leszoknod, mert a legtöbb ember túl sokat vág le. Mindig reszeld a körmeidet! Ha extrém hosszúak akkor csak a felét vágd le és aztán alakítsd formára.

Ha kivágod a körömágyad

Ne vágd őket, inkább told vissza. Ha túl sok a körmödre húzódott körömágybőr, inkább minden este fürdésnél tiszta körmökkel told finoman vissza őket. Nem kell hozzá semmilyen különleges eszköz csak a saját körmöd. A kivágott körömágy könnyen begyullad. Ugye te sem akarsz fájdalmat magadnak?

Eszetlenül reszelsz

Ha te már azok közé tartozol, akik reszelik a körmeiket, akkor jár a dicséret, viszont ne felejtsd el, hogy mindig egy irányba húzd a reszelőt. A Tindert húzgálhatod jobbra-balra, de a körmeidnél csak egy irányt kövess!

Nem teljesen tiszták a körmeid

Ha szép eredményt szeretnél lakkozásnál meg kell bizonyosodnod róla, hogy teljesen tiszta felületre kezded felvinni a színt. Ne legyen rajta testápoló, olaj és semmilyen más szennyeződés, mert hamarabb fog lekopni a lakkod. Tegyél egy kendőre egy kis körömlakklemosót és tisztítsd meg alaposan őket!

Nem felejtettél el valamit?

Még az igazán profik is elfelejtenek egy nagyon fontos dolgot időnként: Elfelejtik lelakkozni a körmök legvégét. Ha ezt nem teszed meg a lakk nem lesz lezárva a körmeiden és sokkal könnyebben kezd lepattogni majd.

Forrás: SELF