6 meglepő dolog, amitől a nők tűzbe jönnek

A hitelkártya és a rózsa ebben a listában nincs benne...Hogy mi az a néhány meglepő dolog, amitől egy nő beindul egy férfi láttán? Bár a jó anyagi helyzet és egy szál virág azért most is sok hölgy szívét megdobogtatja, a következő lista olyasmiket tartalmaz, amihez nem a sarki boltba vagy egy jól menő ékszerüzletbe kell leugrani. Sőt, bankot sem kell robbantani hozzá, és mégis buknak rá a nők.

FÉRFIAS, ARÁNYOS ÖLTÖZET
Bármennyire nevetségesen is hangzik, a nők szeretik a jól öltözött férfiakat. Ahogy a férfiak szeretnek egy csinos nőt mustrálni, úgy szeretnek a nők is csinos férfiakat látni. Nem arról van szó, hogy minden ruháját egyedileg varrassa. Néhány fekete vagy márkás ruhadarab sem jelenti feltétlenül azt, hogy csinos. A legtöbb férfinál nem az a probléma, hogy nem hord márkás, drágább, hivatali ruhákat, esetleg kissé kopottabb az aznapi szettje. De még a színharmónia is általában rendben szokott lenni.
Az elsődleges probléma ott szokott kezdődni, hogy egyszerűen nem arányos a ruha sokszor sem a felsőtesten se az alsótesten: túl hosszú a póló, a pulóver. A két számmal nagyobb ing renyhe vitorlaként virít. Lóg a fenéken a nadrág. A fordított helyzet sem túl rózsás, amikor a teremtés koronája bokalengető farmerben és izompólóban feszít. (A legtöbb nő nem arra vágyik, hogy a kigyúrt izmokat a feszes ruhán át lássa, vagy a félig kilógó fiús alsónadrág márkáját ismerje meg. Ezt inkább az intimebb helyzetekre érdemes tartogatni).
Érthető, hogy az ember élete során változik a testsúlya, és néha nehéz követni, hogy hányadán is állunk a saját méreteinkkel. De az is biztos, hogy női szemmel nézve, egy férfi, aki figyel a saját ruházatára, tudja magát öltöztetni, bármilyen is a testalkata, sok pozitívummal indul (már van olyan szolgáltatás, ahol segítenek a legjobb darabokat kiválasztani.). Az első tanács tehát, legyen a ruha épp jó, se túl bő, se túl feszes.

JÓ HUMOR
Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni a sort? Igen, a nők számára, bármennyire is meglepő, toplistás a kellemes, jó kedélyű férfi. Egyszerűen jó humorú férfi társaságában lenni nagy ajándék minden nő számára. Ez nem is kérdés. Tudtad, hogy a jó humorú pasiknak evolúciósan is nagyobb esélyei vannak, hiszen könnyebben jutnak be egy nő ágyába? A humor kifejezetten nehezen utánozható tulajdonság, ami még jobban felértékeli a nők szemében.
Kristofor McCarty kutató szerint (Northumbria University) a nők a humort az intelligencia és a becsületesség jeleként értékelik, és a társkereső hirdetésekben is sokszor kiemelik, hogy jó humorú partnert keresnek. Persze vannak, akik félreértelmezik a jó humort, és hosszas, viccesnek szánt anekdotákat regélnek, vagy, mint akit bekapcsoltak, félórán keresztül idézik a vicckönyvet, netán mások kárára eszelnek ki leégetős heccelődést, ami ritkán válik be női közönség előtt. Hogy milyen humort kedvelnek a nők? Jó kérdés, a választ mi sem tudjuk.
Tessék? Hogy a jó humorú pasik sokkal gömbölyűbbek? A jó humor mindent felülír! A túlsúlyt, a bajszot és a rosszul párosított zoknit is! Nem mellesleg egy rossz zokni választást még mindig könnyebb kijavítani, mint egy humortalannak megtanítani, hogy legyen poénos.

EGÉSZSÉGES ÉTREND
Meglepődtél? Nos, a nők általában véve egészségesebben étkeznek, mint a férfiak, és ha olyan férfival találkoznak, aki szintén ad arra, hogy mivel táplálja a szervezetét, akkor azt nagyra értékelik. Sőt, a nők hajlamosak arra, hogy messzemenő következtetéseket vonjanak le abból, ha azt látják, hogy a csülkös (hmmm, egy jó Pékné!), zsíros nehéz ételek helyett, könnyebb, és zöldségesebb ételeket választ.
Az egészséges étrend azt az üzenetet küldi a nőknek, hogy a férfi igényes, ad a testére, egészséges életmódot vezet, és ezért feltehetőleg más területeken is igényes (legyen szó életmódról, lakberendezésről vagy épp egy randevúról. Sajnos a tapasztalat az, hogy azért mert valakinek ragyog az autója vagy a laptopja, nem feltétlenül találja meg a zokniknak a szennyes tartót).
Alkalmanként „bűnözni” egy hatalmas szalámis pizzával vagy kiadós sonkás sólettel szabad, és kell is, de a kulcsszó az „alkalmanként”, ami a félreértések elkerülése végett, kéthetente, havonta 1 kalóriadúsabb étkezést jelent. Rendkívül könnyen kivitelezhető tipp: kezdeti randikra érdemes valamilyen szárnyast (esetleg halfilét) rendelni, és ha sült krumpli van is a köretben, legyen zöldség és saláta is.

BORBAN AZ IGAZSÁG
Szögezzük le gyorsan, hogy senki nem kívánja azt, hogy egy sörimádó hirtelen hagyja ott a sört, és kezdjen el a sör helyett bort inni. De azt bátran állíthatjuk, hogy a nők többsége szívesebben borozik egy férfival, mint sörözik (persze nem a cseh és német hölgyekről beszélünk).
Valahogy érettebb és férfiasabb egy férfi egy elegánsan tartott jó borral a kezében. A magyar lakosság többsége, a vörösbort kedveli, annak is az édesebb válfajait, ezért, ha kétségeid vannak, vacsorára, randevúra inkább vörösbort rendelj.

AZÉRT VANNAK A JÓ BARÁTOK
Ha egy nő azt érzékeli, hogy annyira a figyelem középpontjában van, hogy közben a férfi barátai teljesen háttérbe szorulnak, egy ideig lehet, hogy értékeli, de néhány hét szerelmi láz után, már nem igazán. Aki a barátaihoz hűtlen, az a párjához is.? Teheti fel ilyenkor magában a nő a kérdést. Fontos, hogy a férfi barátaival tartsa a kapcsolatot, megbízhatóan ápolja a barátságot. Ez a párkapcsolatnak és baráti kapcsolatnak is jót tesz.
A hűség mellett még az imidzs is fontos: néha hihetetlenül jó látni a párunkat a saját férfi társaságában férfiasan: lehet ez foci, curling, vagy a legújabb technikai kütyük érthetetlen nyelvű lelkes taglalása. Része a férfias arculatnak. Anyós viccek ide vagy oda, ugyanez a logika érvényes az anya-fia kapcsolatra is: jó látni, ha a választott férfi gondoskodik az édesanyjáról (persze nem a családi élet vagy a párkapcsolat rovására. Itt az egyensúlyt kétségtelenül nehezebb meghúzni). Az viszont tény, hogy aki az idősödő anyjáról gondoskodik, az a nők szemében megbízható, hosszú távú kapcsolatot ígér, és melyik nő ne vágyna jól lehorgonyozni?

 „JANE LENNI NŐ, TARZAN LENNI FÉRFI”
A férfi azért is férfi, mert megvédi a nőt. A védelem itt nem úgy értendő, hogy bezárja, korlátozza, rendre inti vagy helyre teszi, hanem megvédi necces helyzetekben. Minden nőnek jól esik, ha a férfiban feltámad a védelmi ösztön egy másik pasi nem kívánatos közeledése láttán (legyen ez csábító vagy fenyegető közeledés). Egy nőnek jól esik, ha ilyenkor a férfi magához húzza, vagy a vállára teszi óvón a karját (és végszükség esetén szópárbajba, de lehetőleg nem tettleges közelharcba keveredik).
A férfi azért is férfi, hogy olyan esetekben, amikor a nő döntésképtelen, akkor értelmes ötletekkel, kivitelezhető opciókkal álljon elő, sőt, ha a helyzet reménytelen, egyedül hozzon döntést.