7 bizarr és érdekes tény a karácsonyról, amit még te sem tudtál!

Sok bizarr tény létezik a karácsonyról, például tudtad, hogy sok állatkertben a gondozók ünnepek után a levitézlett karácsonyfákat adják a vadaknak eleségül? Van még néhány a tarsolyunkban. Olvasd el itt:  1. A Mikulás karaktere eredetileg egy rideg büntető személy lett volna, nem pedig kedves, ajándékot osztó, nagydarab elf, akit ma ismernek a gyerekek.

  2. Van egy falu Peruban, ahol az év utolsó napján a lakosok minden sérelmüket ökölharcban adják ki. Aztán új lappal indítják az új esztendőt.

  3. A svédek egy jó része karácsonyi ünnepek alatt Donald kacsa kalandjait nézi 1960 óta. Úgy tűnik, minden országnak megvannak a befutói. Mi magyarok maradunk a Bud Spencernél és a Reszkessetek betörőknél.

  4. A 2010-es év karácsonyán a kolumbiai kormány fényfüzéreket aggatott a dzsungel fáira. A mozgásérzékelő fények kigyulladtak, ha egy bujkáló gerilla terrorista elment mellette és táblák szólították fel, hogy feküdjön a földre látható kezekkel. 331 ellenséget sikerült kézre keríteni. Az akció számos elismerést vívott ki erőszakmentes megoldásával.

  5. 1914 karácsonyán Németország és Anglia fegyverszünetet kötött a fronton. Feldíszítették a búvóhelyeiket, még ajándékokat is cseréltek senki földjén és egymással fociztak.

  6. A japánok karácsonykor tradicionálisan KFC menüt esznek, „hála” egy 40 évvel ezelőtti jó kampánynak. Annyira népszerű a KFC, hogy a karácsonyi rendeléseket már hónapokkal előre le kell adni.

  7. A norvég Oslo városa adja minden évben a Trafalgar tér híres fenyőfáját, hálájuk jeléül, amiért London segítette őket a második világháborúban.

Képek forrása list25.com