7 dolog, ami segít, hogy agyban a toppon légy

Azt tartják, hogy idővel agyunk teljesítménye romlik, és kevésbé tudunk már észben tartani dolgokat. De ennek nem kell így lennie!A szellemi frissesség megőrzése és agyunk folyamatos edzésben tartása fontos, és érdemes időt szánni rá, mert hosszú távon a hasznunkra válhat. Mutatunk 7 dolgot, melyek segíthetnek ebben:

1.Látogass el új helyekre

Az új tapasztalatok és új ingerek stimulálják az agyat és folyamatosan új megoldások keresésére serkentik. Elég, ha mindig más úton mész munkába, vagy menj az eggyel távolabbi kisboltba.

2.Tanulj valami újat!

Az új információk munkára ösztönzik az agyat és arra serkentik, hogy új idegpályákat hozzon létre. Keress valamit, amit érdekel és vágj bele!

3.Olvass könyveket!

Egy könyv olvasásának számos előnye van, ezért a sok kötelező olvasmány az iskolákban. De itt is fontos, hogy az olvasással képzeletben új helyekre utazhatunk, ezzel stimulálva agysejtjeinket.

4.Ne becsüld alá magad!

Keresd a kihívást, koncentrálj és adj bele mindent! Magadat is meglepheted, ha nem fogod vissza magad, mondván: „Nekem ez úgysem sikerül.”.

5.Rajzolj, fess, zenélj, írj!

A kreatív feladatok előnyét ma már számos kutatás bizonyítja. Megnyugtatnak, ugyanakkor új inspirációt is hozhatnak.

6.Légy nyitott embertársaid felé!

Beszélgess, működj együtt másokkal! Cseréljek ötleteket és vitassátok meg a lehetőségeket! Ezzel nem csak okosabb leszel, de érzelmi intelligenciád is javulni fog.

7.Mozogj valamit!

Kutatások kimutatták, hogy a rendszeres testmozgás segíti az agysejteket működését. Mindegy hogy mi, lehet kosárlabda, atlétika, vagy úszás, vagy amit csak szeretnél!