7 elbűvölő japán kifejezés, amit nem lehet egyetlen magyar szóval leírni

Pedig az élet csodálatos jelenségeit foglalják össze. Hallottad már valamelyiket?Minden nyelvnek vannak olyan szavai, amelyeket egy szóval nehéz vagy nem is lehet lefordítani. Most a japán nyelvből válogattunk hét kifejezést, melyeknek a jelentését nem lehet egy szóval leírni magyarul, viszont mi nagyon szépnek találjuk őket.

Komorebi – a fák ágai közt átszűrődő napsütés. Komorebi – a fák ágai közt átszűrődő napsütés.
Yuugen – tudatában lenni az univerzum természetének úgy, hogy az érzelmileg is hatással van ránk. Yuugen – tudatában lenni az univerzum természetének úgy, hogy az érzelmileg is hatással van ránk.
Hanafubuki – a szó a virág és a hóvihar szavak összetétele. Arra vonatkozik, mikor a cseresznyefa virágai nagy tömegben hullanak le, ami úgy néz ki, mint a hóesés. Hanafubuki – a szó a virág és a hóvihar szavak összetétele. Arra vonatkozik, mikor a cseresznyefa virágai nagy tömegben hullanak le, ami úgy néz ki, mint a hóesés.
Koi no yokan – az érzés, mikor találkozol valakivel és azt érzed, hogy belé fogsz szeretni elkerülhetetlenül. De ez nem szerelem első látásra! Ez inkább egyfajta várakozás, előérzet. Koi no yokan – az érzés, mikor találkozol valakivel és azt érzed, hogy belé fogsz szeretni elkerülhetetlenül. De ez nem szerelem első látásra! Ez inkább egyfajta várakozás, előérzet.
Kyouka suigetsu – valami olyan, amit látsz, de meg nem érintheted. Például a virág a tükörben, vagy a holdfény a vízen. Lehet egy érzés is, amit nem tudsz szavakba önteni. Kyouka suigetsu – valami olyan, amit látsz, de meg nem érintheted. Például a virág a tükörben, vagy a holdfény a vízen. Lehet egy érzés is, amit nem tudsz szavakba önteni.
Kouyou – amikor a levelek színe ősszel zöldből vörösre változik. Kouyou – amikor a levelek színe ősszel zöldből vörösre változik.
Kawaakari – a fény tükröződését jelenti a folyón, mely lehet a Hold, vagy a hajnali Nap fénye is. Kawaakari – a fény tükröződését jelenti a folyón, mely lehet a Hold, vagy a hajnali Nap fénye is.

Nektek melyik tetszik a legjobban? És melyik a kedvenc magyar szavatok? Írjátok meg kommentben!

Képek: pixabay.com, pexels.com