7 érdekesség, amit soha nem gondolnál a brit királyi családról

Tudtad, hogy nincs becézés az uralkodói családban?A brit királyi család életét szinte mindannyian érdeklődve követjük. Talán a gyerekkorunkban hallott hercegnős mesék teszik, de kevesen vannak, akikben nem merült fel soha életükben, hogy egyetlen napra kipróbálnák milyen uralkodónak lenni. Királyi családban élni azonban nem magától értetődő. Íme 7 érdekesség, amit talán nem tudtál a Windsor-házról.

  1. Nincs becézés!

A királyi családban nem becézik egymást. A királyi sajtó számtalanszor próbálta már rábírni a sajtó többi részét, hogy Kate Middletont Catherine-nek nevezze. Amint látjuk sikertelenül. A világnak valószínűleg ő mindig Kate marad.

  1. Házastársak egy lépéssel lemaradva!

Az uralkodó házastársának mindig pár lépéssel a király vagy királynő mögött kell haladnia. Az uralkodó vezeti a népet, ez alól a hitves sem kivétel.

  1. Hagyd a hollókat háborítatlanul!

A Tower of London hollói igazán kivételes helyzetben vannak az 1660-as évek és II. Károly uralkodása óta. A tradíció szerint 6 hollónak kell lennie a kertben. Ha a hollók elmennek a királyság elbukik.

  1. Tartsd párhuzamosan!

Hölgyek, fejeket fel! Bizonyára az angol királyi család nőtagjai előkelő helyen végeznének a 4×100-as könyv a fejtetőn váltójában, az állaiknak ugyanis mindig párhuzamosan kell állnia a talajjal.

  1. Kalapok nappal, tiarák éjjel

Téged is lenyűgöznek a királynő különleges kalapjai? Nem vagyunk meglepve, sőt a sajtó szinte ugrásra készen várja az új darabokat, amikből nincs hiány, ugyanis nappal a királyi család nőtagjainak kötelező a kalap viselése. De ha eljön az este hat, akkor minden férjezett nőtag tiarára vált. Igazi hercegnőt keresel feleségnek? A tiara nélkülieket keresd!

  1. Utánozd!

Ha az uralkodó feláll, neked is fel kell. Ha poharat tart a kezében akkor neked is úgy kell. Kövesd az uralkodót és soha ne fordíts neki hátat!

  1. Corgik, akiknek minden szabad

A sok szabály, megkötés, protokoll és tradíció igazi győztesei Erzsébet királynő corgi kutyái, akiknek mindezekből semmit nem kell betartaniuk. Senki nem szólhat rájuk hangosan, oda masíroznak ahová szeretnének, sőt külön személyzet szedegeti meglepetés csomagjaikat a kastélyból. Lehet, hogy Angliát valójában ezek a négylábúak vezetik?

Képek forrása: nypost.com/ happyfacts.com/ chuckanddons.com