7 szokás a testbeszédben, neked is el kell lesned a sikeres emberektől!

Testünknek saját nyelve van, ami a legtöbbször hangosabban kiabál, mint amit a szavaink mondanak. Kutatások szerint azok az emberek, akik tudják hogyan kell megfelelően használni a testbeszédet, magasabb érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Íme néhány ötlet, amit te is fejleszthetsz, hogy még sikeresebb legyél!1. Ülj egyenesen!
Mintha az anyádat hallanád, nem igaz? A helyzet viszont az, hogy ebben bizony igaza volt. Görnyedt háttal, asztalon könyökölve, és az arcodat a tenyeredbe támasztva jobban hasonlítasz egy roggyant kérdőjelre, mint egy büszke és egyenes emberre.Azt mutatja, nem érdekel, amit hallasz. Ellenben, ha egyenes háttal támaszkodsz a szék támlájának, vállaidat hátrahúzod, sokkal magabiztosabbnak tűnsz, ami hatalmi pozíció. (Nem mellesleg több levegőt is kapsz majd, ami a gondolkodásban is segít). Ne felejtsd el, minél több helyet foglalsz el a térben, annál sikeresebbnek tűnsz (figyelem kövesd az arany középutat, mert a pöffeszkedés visszataszító lehet)
2. Használd a helyesen a gesztusokat
Ha eltúlzod a testbeszédet, akkor mások azt hihetik, hogy esetleg hazudsz, vagy rejtegetsz valamit. Emellett nyitott gesztusok, például nyitott karok, azt jelentik, érdeklődsz és nincs mit rejtegetned.

3.Ne fond össze a karjaidat!
Amikor keresztezed a kezed, egyértelmű jelzést küldesz arról, hogy nem vagy rugalmas, védekezel és nem értesz egyet azzal, amit a másik mond. Még akkor sem jó jelzés, ha közben mosolyogsz.

4. Ne igazgasd a hajad folyton
Ha te az a típus vagy, aki folyamatosan a hajához ér, igazgatja, játszik vele, itt az idő, hogy elfelejtsd ezt a rossz szokásodat. A legtöbbször az bizonytalanságodat és érdeklődésed hiányát olvassák le belőle.

5. Mosolyogj!
Ez nem azt jelenti, hogy reggel felteszed a “százdolláros” vigyort és boldogra boldogtalanra szórod azt. Megfelelő időben mosolyogj! Megmutathatja, hogy nehéz helyzetben is ura vagy a történéseknek és nyugodt maradhatsz.

6. Szemkontaktus
Ez talán az egyik legfontosabb amit a testbeszédnél meg kell tanulni. A túl hosszú és intenzív szemkontaktus zavaró, sőt agresszivitást is sugallhat, hiszen a másik azt élheti meg, hogy minden mozdulatát figyeled, ezzel védekezésre kényszerítve őt. A másik véglet sem túl pozitív, mert aki alig bírja felvenni a szemkontaktust, azt üzenheti, rejtegetni valója van. Néha tarts szünetet a szemkontaktusban, és ha idegen országba mész, mindenképpen tájékozódj, mert kultúránként eltérő mennyit éreznek természetesnek az ottani emberek.

7. Túl erős kézszorítás
A kézfogás is igen fontos része a testbeszédnek. Gyakorolj, hogy ne legyen se túl gyenge, se túl csontropogtató kézszorításod. Egy jól eltalált kézfogás önbizalomról árulkodhat.