8 érdekes tény, amit a férfiak gondosan elrejtenek mások elől

Az embereket mindig is érdekelték a férfiak és nők közötti különbségek, legyen szó szokásokról vagy viselkedési mintákról.Azt már a legtöbben tudják, hogy a nők statisztika szerint szinte az egész világon tovább élnek, mint a férfiak, vagy hogy a férfiak kétszer annyit füllentenek, mint a hölgyek.

Itt van további 8 érdekesség, amiről még nem biztos, hogy hallottál!

1.Katasztrófa! Azaz ilyen egy férfi rémálom

Halál, társas és egészségügyi problémák mindannyiunk álmaiban felbukkan. A Montreal-i Egyetem egy álomelemző kutatásában azonban rámutatott arra, hogy míg a nők rémálmaiban kétszer gyakoribbak a társas kapcsolatokkal összefüggő problémák, a férfiak rémálmai inkább természeti katasztrófákról, földrengésekről és szörnyű horrorisztikus háborúkról szólnak.

2.Lehajolnak ha leesik valami

Észrevetted már, hogy a férfiak lehajolnak a földön lévő tárgyakért, ha fel akarják venni, míg a nők guggolni szoktak? Ez valószínű azért történik, mert a nők feszesebb ruhákat hordanak (vagy pl. szoknyát), amiben biztonságosabb guggolni, mint hajolni.

3.Az egészséges testsúlyú nők a nyerők náluk.

Talán már lerágott csont, de úgy tűnik a nagy divatházak kifutóin még nem hallották: a férfiak az egészséges testtömegű nőket látják szépnek, akik lehetnek akár karcsúak is. A lényeg, hogy egészségesnek nézzen ki, derül ki Blanca Ortega-Roldán Oliva kutatásából.

4.Övbe akasztott ujjakkal mutatják ha bejön nekik egy nő.

Elég régre nyúlik vissza a tipikus férfias beállás, mely azt hivatott elérni, hogy a nők a férfiakra figyeljenek. Ha egy pasi az övébe süllyeszti hüvelykujjait akkor erőt és bátorságot demonstrál, még akkor is ha nem tudatosan teszi.

5.Értékelik egy másik férfi dicséretét

Azt gondolnánk, hogy csak a nők bókjai számítanak az erősebbik nem számára, de egy kutatás rávilágított, hogy ez egyáltalán nincs így. Robert Herbert a Binghamton Egyetem kutatója arra mutatott rá, hogy a férfiaknak igenis sokat jelent és emeli önbizalmát, ha azonos nemű társuk dicséri őket, függetlenül nemi irányultságától. Ez többek közt azért is nagy szó, mert az emberek a kapott bókjaiknak csak 30%-át tudják örömmel, simán venni és megköszönni.

6.A férfiak barátsága az érdeklődési körön alapszik

A férfiak közös érdeklődési köre jelenti a barátság alapját, míg a nőknél érzelmi alapon szövődnek barátságok, mutatott rá egy kutatásában Ronald E. Riggio.

7.Kétszer többet esznek ha nők is vannak a társaságban

Talán furcsának tűnik, de mindez a nők lenyűgözéséért történik, állítja a Cornell Egyetem tanára, Kevin Kniffin

8.Az IQ-tól függ az életstílusuk

Egy svéd egyetem arra az érdekességre mutatott rá egy kutatásában, hogy a férfiak IQ szintje befolyásolja az életstílusukat, főleg az alkohol fogyasztásukat. Majdnem 50 ezer fős svéd kutatás alapján az alacsonyabb IQ-jú férfiak sokkal többször esnek túlzásba az ivásban. Ez persze nem ilyen egyszerű, mert nemcsak az IQ befolyásolja az ivást, hanem az érzelmi problémák is. Mindenesetre az elmondható, hogy magasabb IQ-val rendelkezők nagyobb eséllyel folytatnak egészséges életet.

Forrás: Brigthside