9 jel amire hallgass párkapcsolatban, mert azt mutatja nem illetek össze!

Nem vagy benne biztos, hogy a megfelelő emberrel vagy?

A párkapcsolat nem olyan műfaj, ahol minden pillanatban biztosak vagyunk a dolgunkban. Vannak átmeneti időszakok, amit túl kell élni, de akadnak fontos figyelmeztető jelzések, amikre érdemes hallgatni, mert azt mutathatják, hogy tényleg nem ő az igazi.

Általában sok mindennek kell történnie, mire azt merjük mondani egy kapcsolatban: vége, szakítsunk. Mire eljutunk idáig, már legtöbb esetben nagy a baj, annyi a felgyűlt sérelem, hogy visszafordíthatatlan a helyzet és lehet, hogy már látni sem akarjátok egymást. De nem kell feltétlen megvárni a tányértörős időszakot. Íme 9 jel, ami már előre figyelmeztet arra, hogy nem a megfelelő partnerrel vagy együtt. Ha nem működik, akkor váljatok el inkább békében, akár még barátként! Csak elveszitek egymástól egy jobb élet esélyét.

1. Nem nagyon van fogalma valódi érzéseidről

Nem a gondolatolvasásról beszélünk, hiszen eddig ez még senkinek nem sikerült. Viszont nem árt, ha egy nehéz és hosszú nap után észreveszi, hogy most nagyjából milyen lelki állapotban lehetsz.

2. Fel se hívjátok egymást, csak chaten/SMS-ben kommunikáltok
Persze, a legolcsóbb Facebookon vagy Gmail-en chatelni, esetleg írni a másiknak egy gyors e-mailt. De ha egész héten alig látjátok egymást, igenis vegyétek a fáradtságot és hívjátok fel a másikat legalább naponta egyszer hosszabb időre (5-10 perc) és beszélgessetek. Ja, hogy nincs hozzá kedved? Ja hogy nincs miről? Nem is akarod hallani a hangját? Akkor minek vagytok még együtt?

3. Az első helyet a barátok foglalják el, aztán jöhetsz csak te
Nem arról van szó, hogy sose válaszd a barátokat és minden velük tölthető programot mondj le. Ha többségben viszont az a fontosabb, hogy elmenj a barátnőiddel shoppingolni, vagy a pasid számára a haverokkal egy sörözős-focimeccsnézős este izgibb, mint hogy együtt töltsétek az időt, akkor érdemes elgondolkoznod…

4. Nincsenek közös programok
Az előző pontban leírtakat igazán lehetne egyébként együtt is csinálni.(persze meghagyva a csak barátos programokat is). Menjetek együtt shoppingolni, aztán üljetek be valahova, és nézzétek meg együtt azt a meccset. Tényleg, tök jó buli lesz! Ja, hogy nálatok kimerül az együttlét abban, hogy ültök otthon a kanapén, bámuljátok a TV-t, popcornt esztek, és jobb esetben heti egyszer nagy muszájból összebújtok? És mit fogtok csinálni 20-30 év múlva?

5. Jó az együttlét, de…
Ha valami nem működik az ágyban, akkor beszéljetek róla. A gondolatolvasás még mindig senkinek nem megy. Ha sokadik egyeztetés után sem tudtok zöldágra vergődni, akkor érdemes elgondolkozni együtt menjetek-e tovább. Ne áltasd magad azzal, hogy ez a rész nem fontos!

6. Őszintébb vagy a legjobb barátodhoz, mint hozzá
Az őszinteség és a nyitottság az egyik legfontosabb dolog egy párkapcsolatban. Életed párja jó ha barátod is egyben. Jó úton vagytok, ha a legtöbb dolgot meg tudod vele beszélni. Természetes hogy vannak témák, amiket barátaiddal szívesebben osztasz meg, de ha az életed kérdéseinek legnagyobb részét a pároddal nem osztod meg, mert azt gondolod úgy sem értené meg, netán kiröhögne érte, akkor nem biztos, hogy ti egy csapat vagytok. Nem ő a te embered!

7. Pillangók sem repdesnek a gyomrodban és a szíved sem kalapál hevesebben tőle
Azért egy párkapcsolat elején minden izgibb, türelmetlenül várod, hogy találkozzatok, hogy lássátok egymást, minden érintés, csók, együttlét fantasztikus, libabőrös leszel sokszor már a gondolattól is, hogy együtt vagytok. Vagyis annak kéne lenned. De ha nincsenek pillangók már az elején sem, akkor később sem lesznek.

8. Meg se próbáljátok jobbá tenni a kapcsolatot
Tudod, hogy a párod nagyon szeret valami olyan dolgot, amit te kevésbé, de még a kedvéért sem mész bele? Pedig áldozatot hozni, kompromisszumot hozni a másikért nagyon fontos. De ha csak nyűgnek érzed, akkor valld be: nem is szereted őt igazán.

9. Nem teszitek már egymást boldoggá
Tedd fel a kérdést! Jobb ember vagy mellette, mint egyedül? Vagy panaszkodóvá, visszahúzódóvá, színtelenné válsz mellette? Más mellett is ilyen lennél, vagy csak vele? Örökösen vitatkoztok, állandóan csak bántjátok a másikat? Jobb egymás nélkül, mint egymással és már inkább nem is próbálkoztok, mert csak sértődött hallgatás a vége? Minden jól működő kapcsolatért tenni kell, de ha ezt nem lépitek meg, akkor változásra nincs remény. Boldognak kell lenned, mert azt érdemled! Hagyd elmenni a másikat, merj kilépni a kapcsolatból, mert ezzel teszel a másiknak és magadnak is a legjobbat!