A délutáni szunyókálás aktívabbá tesz, de csak ha 20 perces!

Ledőlnél most egy kicsit? 

Energiaszintünk a nap során folyamatosan változik. Te is biztosan észrevetted, hogy vannak olyan napszakok, mikor csak úgy kicsattansz és háromszor körbefutnád a Földet, máskor pedig legszívesebben csak eldőlnél és aludnál egyet. Ez a fajta hullámzás teljesen normális, és mindenkinél kicsit eltérő. Ami viszont mindenkiben közös az a délután ránk törő „kaja kóma”.

Ebéd után, olyan délután 2 óra magasságában érkező fáradtság teljesen természetes, és valójában saját szervezetünkkel harcolunk, mikor nem pihenünk le egy kicsit. Igazából az egészről az úgynevezett cirkadián ritmus tehet, mely szabályozza, hogy mikor alszunk. Sajnos ez a ritmus nem a napi 8 órás munkához lett kitalálva, sokkal inkább a 24 órás napokhoz. Így aztán szervezetünk ellentmondásba kerül mindennapi életünkkel.

Pedig egy 20 perces szunyókálás csodákra képes. Utána frissebbnek érezzük magunkat, javul a koncentrációnk és jobban fogunk teljesíteni. Egy kis szundikálást követően a teljesítményünk akár 30%-kal is javulhat, főleg ha a délutáni, 20 perces alvás rendszeressé tud válni. Arra viszont vigyázni kell, hogy 20 percnél ne legyen hosszabb ez az alvás és ne is történjen túl későn (délután 3-4 óra után).

Sajnos a délutáni alvás a legtöbb munkahelyen nem megoldható, de akinek van rá lehetősége, az tegyen egy próbát és figyelje, milyen hatásai lesznek!

Kép:pexels.com