A lúgosító diéta egy brit séf ajánlásával

Ezzel igazán egyszerű lesz a fogyás!A lúgosító diéta már jó néhány éve igazán nagy népszerűségnek örvend a fogyni és az egészségesebben étkezni vágyók között. Natasha Corrett, brit séf már több receptkönyvet is írt a témában és ő is lelkes híve a lúgosításnak.

Natasha az évek során többféle diétát is kipróbált, de egyikkel sem érte el a hőn áhított eredményt. Több sikertelen próbálkozás után látogatott el egy akupunktúra szakértőhöz, aki felhívta a figyelmét a savasság okozta problémákra, mint például a puffadás és a fáradékonyság.

Ezután kezdett bele a lúgosító diétába és felhagyott a szénsavas italok, a cukor, az édesítőszerek, a fehér liszt és a csokoládé fogyasztásával. Helyettük olyan élelmiszereket kezdett fogyasztani, melyek csökkentik a savasságot, mint például: halat, zöldteát, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonaféléket és mandulát.

4 évvel később Natasha már hírnévre tett szert a brit hírességek körében is. Létrehozta cégét, az Honestly Healthy Food-ot és táplálkozási szakértő édesanyjával közösen lúgosító termékek forgalmazásába kezdett. Vevői közé tartozott többek között Robbie Williams, Kelly Holmes, Lisa Snowdon és Natalie Imbruglia is.

A diéta titka abban rejlik, hogy olyan élelmiszereket ajánl, melyek a szervezettel összhangban vannak, bármilyen meglepő, köztük van a bor és a pizza is! Nagy sikerű könyvét, az „Honestly Healthy: Eat With Your Body In Mind, The Alkaline Way” –t még Victoria Beckhamn is kedvelte.

Natasha azt mondja, diétája inkább egy életstílus, mely az egészség táplálkozással kezdődik.

„Amikor a tested nem savas, szebb lesz a bőröd és a hajad, jobban tudsz koncentrálni és még fogyni is könnyebb.” – mondta.

A diéta alapköve, hogy minél több lúgosító élelmiszert fogyasszunk, mint például a nyers zöldségek, a fokhagyma, a mandula, az olívaolaj, és a citrom és mellette ne együnk savas élelmiszereket, mint amilyen a csirkehús, a tej és a zabpehely.

twice.hu