A pattanások helye árulkodhat egyéb belső problémákról!

Nem biztos, hogy véletlenszerűen jelennek meg a testeden. Ezekre figyelj oda!

Szervezetünk többféle módon jelezheti nekünk, ha valahol probléma van. Ilyen árulkodó jelek lehetnek a test bizonyos részein megjelenő pattanások. Ha valamelyik testrészeden hosszabb ideje pattanások vannak, érdemes megnézni, lehet-e valamilyen belső oka. Vess egy pillantást a következő testtérképre és tudd meg, mit jelentenek a különböző testrészeken megjelenő piros pöttyök.

1.terület: Hormonok

A pattanások a fejen és a nyak területén jelezhetik, hogy a mellékvesékben probléma lehet. Ezt okozhatja a stressz, de a túlzott cukor bevitel is.

2.-3.terület: Alacsony immunitás

A nyakon és a vállon megjelenő pattanások arra utalhatnak, hogy a szervezetnek pihenésre lenne szüksége, mert ki van merülve. Ilyen esetben nagyon fontos a megfelelő mennyiségű vitamin bevitel.

4.terület: Emésztőrendszer

Ha sok pattanás jelenik meg a mell és a dekoltázs környékén az utalhat arra, hogy az emésztés területén nem működik valami megfelelően. Ezt okozhatják a túlzottan zsíros, egészségtelen ételek is. Érdemes alaposabban megnézni az étrendünket.

5-6.terület: Vitaminhiány

Amikor a szervezet nem kap elegendő mennyiségű vitamint, azt mindig jelzi valamilyen módon. A vitamin tablettákkal érdemes óvatosan bánni, mert nem helyettesíthetik az egészséges táplálkozással bevitt tápanyagokat. Próbáljunk meg több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Ha a has környékén jelennek meg pattanások, az jelezhet magas vércukorszintet is.

7.terület: Allergia vagy bőrprobléma

A lábon megjelenő pattanásokat okozhatják a kozmetikai szerek és a szőrtelenítés, de allergiás reakció miatt is kialakulhatnak. Ajánlott lehet egy szakember felkeresése és egy allergia vizsgálat, hogy az esetleges probléma forrására mihamarabb fény derüljön.

 

Forrás: tudasfaja.com