Álmodban nem gondoltad volna, mi mindenre jó a borotvahab!

5 tipp a házi praktikák szerelmeseinek!A borotvahab az a termék, mely szinte minden fürdőszobában megtalálható. Ahogyan a férfiak a nem kívánt arcszőrzet eltávolításához, úgy a nők az egyéb testrészek szőrtelenítéshez használják. A borotvahab nagyban megkönnyíti a borotválkozást, hiszen felpuhítja a bőrt és véd az irritációtól is. De vajon azt gondoltad volna-e, hogy máshol is bevethető a háztartásban? Erre következzen most 5 praktika!

1.Ha nyikorognak az ajtók, ne nyúljunk rögtön az olajos kanna után. Sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb megoldás lehet, ha lekapjuk a borotvahabot a polcról. Kenjünk némi borotvahabot a zsanérokra és búcsút inthetünk a nyikorgásnak.

2.A borotvahab bevethető még a cseppfoltos vízcsapok kifényesítésére is. Tegyünk egy kis habot a megtisztítandó felületre, várjunk pár percet és töröljük fényesre.

3.A borotvahabbal megakadályozhatjuk a fürdőszobai tükör bepárásodását is. Kenjük be a tükröt habbal, majd töröljük szárazra. Így már nem lesz párás mire végzünk a fürdéssel.

4.Gyors segítség lehet még az ételfoltok eltávolításánál is, például ha mustár kerül az ingünkre. Egy ronggyal töröljük le a mustár nagyját, majd fújjunk a foltra borotvahabot. Ezután alaposan dörzsöljük át az anyagot és kész is. A foltnak se híre se hamva.

5.Festés közben óhatatlanul kerül festék a bőrünkre is. Ilyenkor is segíthet a borotvahab. Nyomjunk egy kis habot a festékes bőrfelületre, mossuk meg alaposan és már el is tűnt a festékfolt.