Érdekességek a múltból: Halált hozó Lincoln, akitől rettegtek az elnökök

Abraham Lincoln fia az amerikai elnökök péntek 13-a.Robert Todd Lincoln annak az Abraham Lincolnnak a fia volt, aki eltörölte a rabszolgaságot az Egyesült Államokban és keresztülvezette az országot egy polgárháborún. Robert a Harvardon diplomázott és politikai karrierbe is kezdett.

Csupán 21 éves volt, mikor apja ellen merényletet követtek el. Bár nem álltak túlságosan közel egymáshoz, Robert tisztelte és csodálta apját. Halálakor pedig nyíltan gyászolta őt. Azonban nem Abraham Lincoln volt az egyetlen elnök Robert ismeretségében, aki tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Jó néhány évvel Lincoln elnök halála után Robert a háború ügyi miniszter posztját töltötte be James Garfield elnök kabinetjében. Garfield meghívta Robertet egy kiruccanásra New Jerseybe. A washingtoni állomáson azonban Garfield elnököt lelőtte egy férfi, mielőtt akár vonatra szállhattak volna.

Ezután 21 év telt el, mikor is Robert az újraválasztott William McKinley meghívására Buffaloba utazott. Az elnök épp egy rendezvényen volt, amikor merénylője 2 lövéssel hasba lőtte. Robert Lincoln nem volt szemtanú, de a szomszéd helyiségben tartózkodott és hallotta a lövéseket. Az elnök 8 nappal később belehalt sérüléseibe.

Három már túl sok véletlen volt Lincolnnak is. A későbbiekben kapott még elnöki meghívásokat, de azokat már elutasította. Állítólag így fogalmazott: „ Nem, nem megyek, és jobb ha nem is hívnak, mert ha én ott vagyok, akkor biztos az elnöki haláleset.”