Az idős beteget a folyosón hagyták!!

Édesanyám közel két hétig vendégeskedett a Toldy Ferenc Kórházban Cegléden. A kórházi állapotokat most inkább hagyjuk is, egész más okból írok Önöknek. Június 7-én a kezelőorvosa közölte vele, hogy másnap, vagyis 8-án haza mehet. Természetesen telefonon folyamatosan tartottuk édesanyámmal a kapcsolatot, de mivel az ország túlsó felén élünk, személyesen nem volt módunk meglátogatni.

A lényeg, hogy megkérdezték tőle azt is, kér-e betegszállítást. Mivel 80 év felett van, autója nincs és vezetni sem tud, és mi sem tudtunk neki ebben segíteni így hirtelen hétköznap, igennel felelt. Egy kis faluban lakik, ahova a busz napi 4 alkalommal jár mindösszesen, így teljesen evidens volt, hogy kérte a haza szállítást.

btg

Másnap kora reggel kipaterolták a helyéről és kiültették a folyosóra. A reggelit már nem kapta meg. Délután negyed 4 fele már aggódva hívtuk, hogy mégis mi a helyzet, mert nem jelentkezett. Ekkor közölte, hogy még mindig a betegszállítókra vár ugyanott a folyosón, ahova reggel a cuccaival együtt kitették. Innentől kezdve óránként hívtuk, hogy mégis mi a helyzet, de egészen este negyed tízig nem jöttek érte, vagyis több, mint 12 órán keresztül, étlen-szomjan hagyták kint ülni a folyosón, azt sem kérdezték meg tőle, hogy érzi magát.

Mivel idős emberről beszélünk, a mosdóba is csak a betegtársak jóindulatával tudott kimenni, akik vigyáztak a kis értékeire, valamint ők mentek el neki ételt hozni a büfébe, még jó, hogy maradt nála valamennyi pénz. Azt gondolom, a több, mint fél napos várakoztatás, ráadásul a jelzett körülmények között minden, csak nem elfogadható. Ha tudják, hogy nincs kapacitásuk emberi időben elszállítani, akkor talán nem kellene kirakni egyedül, minden felügyelet és segítség nélkül a folyosóra, mint egy darab hagy ne mondjam mit, hanem szépen ott kellett volna hagyni az ágyánál, ahol tud esetleg pihenni. és talán a magyar egészségügy nem abba az egy adag reggelibe, ebédbe és vacsorába rokkant volna bele, amit édesanyámtól megvontak. Egy épp gyógyulófélben levő beteggel talán másként kéne viselkedni.