Börtönt vett egy tinédzser fiú!

Egy amerikai város véletlenül eladta neki.Az eset 1943-ban történt, amikor a Nebraskában található Harvard városka egy adminisztrációs hiba folytán eladta a városi börtönt. Na, nem több száz fős büntetés végrehajtási intézetre kell gondolni: a börtönnek összesen két cellája volt.

A helyi orvos 16 éves fia éppen eladó telkeket keresett, ugyanis azt tervezték apjával, hogy a megvásárolt telken egy kis veteményeset ültetnek. Miközben Robert Pinckney az eladó telkeket böngészte, felfigyelt rá, hogy a listán szerepel a városi börtön is. Fel is hívta a hibára a város figyelmét, de a hivatalban csak legyintettek rá.

Így aztán a fiatalember megvásárolta a telket, börtönöstül. Miután egyértelművé vált, hogy a terület új tulajdonosa az ifjú Mr. Pinckney, a város megpróbálta az egészet a szőnyeg alá söpörni és továbbra is tartott rabokat az épületben. Így a fiú ügyvédet fogadott és beperelte a várost, mert nem fizetett neki bérleti díjat. Ennek az lett a vége, hogy bár a város belement a bérleti díj fizetésébe, de lehetetlen feltételeket szabott a tulajdonosnak, például, hogy távolíttassa el a járdát.

Bár a város megpróbálta az egész dolgot elkendőzni, a történet eljutott a nagyobb amerikai lapokhoz, így az egész USA értesült a helyzetről. Mire a történet körbejárta az országos sajtót, Pinckney igazából már eladta volna a telket a városnak, azonban mivel nem töltötte be 21 éves kort, így nem tehette.

Egy veterán javasolta neki, hogy próbáljon meg egy háborús kötvény aukció keretében megszabadulni a telektől és a rajta lévő börtöntől. Az aukció sikeres volt és Pinckney megszabadult a problémás ingatlantól. A vásárló Edgar Bergen bábjátékos híres bábuja, Charlie McCarthy volt. Miután a nagy média felhajtás lecsillapodott, a bábu csendben odaajándékozta a börtönt Harvard városának. Az épület még ma is áll, bár már nem ez a város börtöne.