Egy apa házassági tanácsai fiának.

Miért pont házassági tanácsot ad egy apa a fiának? Mert a házastársad jó esetben egész életedben melletted lesz, osztozva a nehézségekben, fájdalmakban és rossz döntésekben. Ugyanakkor ott áll melletted a sikereknél, a dicső pillanatokban és fejlődésednél. Egymásra támaszkodva teszitek a világot szebbé. A házasság egy olyan kapcsolat, amit ha táplálsz a világ legerősebb dolga lehet, akkor is amikor a külvilágra nem számíthatsz.Egy apa összegyűjtötte jó tanácsait fiának a házasságról

1. Fiam, ha folyamatosan költesz a nőre, akivel vagy, de ő egyszer sem kéri, hogy spórolj, vagy fektess be, csak élvezi a figyelmed, akkor ne vedd el.

2. Vannak nők, akik jó feleségek, vannak akik jó anyák, de ha olyat találsz akiben mindkettő megvan, soha ne engedd el.

3. Ne börtönözd be a nőt a konyhába, az a te munkahelyed is!

4. Ha te vagy a család feje, akkor ne nézd a zsebeidet. Nézd inkább azt a mosolyt, amit a feleséged arcára csalhatsz.

5. Ha hosszú életet szeretnél, engedd meg hogy a feleséged kezelje a kereseteket. Nehéz feladat beosztani, ha látja mennyit kell költeni a számlákra és a lakásra, de ha csak te kezelheted a pénzt, akkor állandóan kéregetnie kell, hogy beoszthassa.

6. Soha ne üsd meg a nődet. A testi fájdalom semmi a lelki sebekhez képest amit ezzel okozol. Aztán te fogsz nehezen együtt élni egy sebzett nővel.

7. Kedves fiam! Ha nős emberként is úgy élsz, ahogy agglegény korodban, akkor meglátod, hamarosan újra agglegény leszel.

8. A mi időnkben sok feleségünk és gyerekünk volt a nagy farmok és a gazdálkodás miatt, de ma már nincsenek ekkora földek. Öleld hát szorosan feleségedet.

9. Fiam, a nagy fa, ami alatt találkoztam anyáddal, akár azok az éttermek és étkezdék is lehetnének, ami ma vannak. Egy dologra emlékezz, a legfontosabb dolog, hogy szorosan öleljétek át egymást amikor csak lehet.

10. Ne hagyd el, ha többet kezdesz keresni. Költs nődre, mert bár lehet, hogy nem tudja mennyit dolgoztál érte, ott állt melletted végig.

11. Fiam! Amikor ott álltam anyád lányos háza előtt, az ablakát dobáltam kővel és füttyögtem neki, az nem azért volt, hogy lefeküdjön velem, hanem mert annyira hiányzott.

12. Amikor azt mondod, hogy a feleséged megváltozott, gondolj arra, lehet hogy te hagytál abba valami fontosat.

13. Fiam! Az édesanyád velem együtt biciklizett, mielőtt hazavittem volna az első autónkat. Az a nő aki nem viseli el a kezdeti szegénységet, nem méltó rá, hogy a későbbi gazdagságban osztozzon veled.

14. Ne hasonlítsd feleséged semmilyen más nőhöz. Neki is megvannak a lehetőségei, hogy téged gyötörjön. Gondolj csak arra, ha ő hasonlít téged máshoz!

15.Ha a nő ragaszkodik az egyenlőséghez, akkor oszd ketté a számlákat, és fizesse ő a másik felét.

16. Fiam! Én nem küldtem a nővéredet iskolába, mert azt gondoltam, hogy egy lány gyerek nem tudja öregbíteni a család nevét. Te ne kövesd el ezt a hibát. A nők érdemeit nézve, nagyot tévedtem.

17. Az anyád és én nem akarjuk mélységében látni mi folyik a házasságodban. Próbáld meg kezelni a problémákat, és ne gyere folyton hozzánk panaszkodni.

18. Fiam, emlékezz, amikor varrógépet vettem édesanyádnak. Segítsd feleségednek elérni álmait, ahogyan sajátjaidat is.

19. Ne felejts el gondoskodni rólam és édesanyádról. Ez a titok nyitja ahhoz, hogy a gyerekeid majd téged is segítsenek ha öreg leszel.

20. Imádkozz minden nap a családoddal, mert nem tudhatod mit hoz a holnap. Isten mindent tud.