Egy öleléssel szerelte le a késes támadót a thai rendőr

Mindenkinek szüksége van a szeretetre. Akkor is, ha rosszul cselekszik. Igazából akkor a legjobban. 

A következő videó kiváló példája annak, hogyan kezelt professzionálisan egy fenyegető és puskaporos helyzetet egy thai rendőr.

A thaiföldi Huay Kwang rendőrkapitányságra egy feldúlt 45 éves férfi lépett be. Kezében egy nagy kést tartott fenyegetően. Ahelyett, hogy a rendőröktől hemzsegő teremben leteperték volna, egy óriási ölelést kapott Anirut Malee rendőrtiszttől. Az egész esetet egy biztonsági kamera rögzítette.

A támadónak kése volt, Anirut ennek ellenére nyugodtan és teljesen lazán leült az egyik asztal sarkára, mintha csak egy barátjával beszélgetne békésen. Megdöbbentő gyorsasággal győzte meg a férfit, hogy átadja kését. Amikor ez megtörtént, eldobta a fegyvert és tárt karokkal lépett közelebb a támadóhoz és megölelte őt.

Ainrut elmesélése szerint a férfi régebben zenész volt, de most biztonsági őrként dolgozott, ahol már három napja nem fizették ki, sőt aznap még a gitárját is ellopták, amitől teljesen összetört.

„Meghallgattam és együtt éreztem vele. Felajánlottam neki a saját gitáromat és elhívtam egy ebédre.”

A támadó kórházba került, ahol felmérték mentális állapotát, de eljárás nem indult ellene. Ainrut hihetetlen nyugalmáról, emberségéről tett tanúbizonyságot megmutatva, hogy a legnehezebb időkben van szükség a legtöbb szeretetre.