Einstein megírta a boldogság elméletét is!

Szerinted igaza volt a nagy tudósnak?Albert Einstein 1915-ben publikálta az általános relativitáselméletet, ezzel nagyban hozzájárulva a modern fizika fejlődéséhez és a gravitáció, a tér-idő és az univerzum jobb megértéséhez. Manapság ennek az elméletnek a segítségével érthetjük meg a fekete lyukakat és a gravitációs hullámokat is.

7 évvel az általános relativitáselmélet megalkotása után Einstein előállt egy másik elmélettel is. De ez nem egy tudományos publikáció volt, hanem egészen más. A nagy tudós a saját, boldogsághoz vezető receptjét írta le egy, a tokiói Imperial Hotelből származó papírra. Ezt később egy fiúnak adta borravaló helyett, mondván egyszer még sokat fog érni. Igaza volt. Az Einstein bölcsességét tartalmazó papírdarab 1,56 millió dollárért kelt el egy aukción.

És hogy mit vetett Einstein papírra? Hát ezt:

„Egy szerény és nyugodt élet több boldogságot hoz, mint a siker hajszolása állandó nyugtalansággal vegyítve.”

Kutatások a mai napig vizsgálják, hogy mitől is leszünk boldogok. Vannak olyan kutatási eredmények, melyek ellentmondanak és olyanok is, melyek megerősítik Einstein elméletét. De a boldogság érzése egyénfüggő, így általános elméletet felállítani sem könnyű.

Akkor mi legyen Einstein boldogság elméletével? Érdemes lehet számításba venni és elgondolkozni rajta, de valószínűleg nem leszel tőle egyik napról a másikra szuper boldog.