Ennél a három embertípusnál, nagyobb a megcsalás esélye

Te vagy párod beleestek valamelyikbe?A monogám kapcsolatok egyik legsúlyosabb vétkének tekinti kultúránk a megcsalást. Sajnos, ha már a gyanú árnyéka rávetül partnerünkre, akkor az elkezdi mérgezni a kapcsolatot. Van azonban három embertípus, akiknél nagyobb az esélye, hogy félrelépnek, mint másoknál!

1.A közösségimédia függő

A Cyberpsychology, Behavior and Social Networking folyóiratban közölték tudósok a kutatásaik eredményét és meglepő eredményre jutottak:  „minél gyakrabban twitterezik valaki, annál nagyobb esélye van a megcsalásból, szakításból vagy válásból eredő párkapcsolati konfliktusra”. További érdekesség, hogy nem számított a kapcsolat hossza: pár hete turbékoló gerlepárokat és évtizedek óta házasságban élőket is ugyanúgy érintette.

2.Ha a férfi kora 9-re végződik

Szakértők elemezték az Ashley Madison társkereső által gyűjtött adatokat és azt találták, hogy aránytalanul nagy számban vannak a 29,39,49 és 59 esztendős férfiak. A szakemberek úgy vélték, hogy a következő X betöltése előtt álló férfiakra rájön a pánik és úgy élik meg, hogy válságba kerültek. Felmerülhet bennük, hogy még nem „éltek eleget” és megpróbálják behozni vélt lemaradásukat.

3.Ha már lépett máskor félre

Jó dolog a megbocsájtás, azonban az amerikai Dél-alabamai Egyetem kutatóinak eredményei szerint, érdemes alaposan átgondolni, hogy biztosan így akarunk-e továbblépni. Ugyanis arra az eredményre jutottak, hogy mindkét nem képviselői hajlamosabbak hűtlenkedni, ha volt már olyan kapcsolatuk, melyben hűtlenek voltak. Nyilván nem általános érvényű igaságot fogalmaztak meg, és nincs kizárva, hogy egy ember változzon az idők során.