Ez lesz 2018 legfelkapottabb színe – DIY imádóknak kötelező

Ezt a szint még véletlenül se hagyd ki!Ha megkérdezel egy férfit ismeri-e a bézs vagy a levendula színeket az elsőre valószínű csak kamillázni fog a másodikra pedig jó eséllyel azt mondja, hogy az egy növény. Nincs is ezzel gond, hiszen az otthonteremtés és ezzel együtt a családi fészek színeinek kiválasztása általában a nők reszortja. (Természetesen tisztelet a kivételnek). Van azonban egy új szín, amit még a legtöbb nő sem ismer. Ha meghallod azt hogy lem lem mire gondolsz? Sárgára? Halvány rózsaszínre? Netán egy aranyos afrikai pocokra?

 

A megoldás kulcsa a zöld.

Ezt az új, és valószínűleg a 2018-as év befutó színét egy etiópiai látogatás ihlette. Az új árnyalatot Annie Sloan híres festék- és színszakértő alkotta meg. Utazása során teljesen lenyűgözte, hogy az etiópiaiak mennyire bátran használják a színeket, nemcsak öltözködésben hanem épületeiken is. Etiópiában teljesen rendben van ha lila téglákból áll a házad, ajtód pedig tengerészkékre és kanárisárgára van mázolva. Az új árnyalat megalkotása mellett külön öröm, hogy a festék eladásából befolyt bevétel egy részét Annie Sloan az afrikai szegénység felszámolására fordítja.

 

A színmester szerint a zöld a növekedést és a reményt szimbolizálja.

A különleges lem lem árnyalat nemcsak falfelületeken, hanem bútorokon is kiválóan mutat. Érdemes vele kísérletezni, mert csodás antikolt hatást lehet vele elérni.

Íme néhány inspiráció: