Ezt a 12 betegséget gyógyíthatja a cékla. Hihetetlen erő!

Már az őseink is teljesen tisztában voltak a cékla csodálatos egészségvédő hatásaival. Az ókori görögök és rómaiak azért fogyasztották, hogy megszabaduljanak bizonyos betegségektől, vagy szabályozni tudják testüket. Tudtad, hogy a céklának testhőmérséklet csökkentő hatása is van?A cékla számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Ilyen például a cink, magnézium, flavonoidok, klór, kalcium és természetes sók.

A klór allergiát nem okozó tulajdonsága, hogy kitisztítja a szerveket, mint az epét, a veséket és a lépet.

Ez a vitaminbomba hatékony gyógyír a cukorbetegségre, alvási nehézségekre, gyenge immunrendszerre, vérzékenységre, érelmeszedésre, magas vérnyomásra és pajzsmirigy problémákra. Az egyedüli mellékhatása, hogy a vizeletet pirosra színezi.

A következőkben a cékla legfontosabb egészségügyi előnyeit találhatod, úgy mint:

Serkenti a véráramlást
A cékla magas nitrát tartalmú, ami nitritté alakul át a szájban élő baktériumok segítségével. Az eredmény pedig felturbózott véráram egyenesen az agyba.

Méregteleníti a májat
A cékla betaine tartalma segíti az egészséges májműködést.

Segít a mentruációs és változókori problémák kezelésében
A cékla nagyon magas vastartalmának köszönhetően segít a vérképződésben, ami egyaránt jót tesz a menstruációs problémákkal vagy változókori tünetekkel küzdőknek.

Óv a rák kialakulásától
A kutatások azt mutatják, hogy céklalének antitumor hatása van, hiszen védi a sejteket, és támogatja az újak kialakulását.

Csökkenti a vérnyomást
A magas nitráttartalomnak köszönhetően a vérnyomás már napi 2 pohár céklalétől látványosan csökkenhet.

Kezeli a gyulladást
Magas antioxidáns tartalmú, ami az immunrendszert erősíti. Így eredményesebben küzd meg a test a gyulladásokkal.

Segít a szoruláson
A cékla levében található ásványi anyagoknak és vitaminoknak köszönhetően felélénkül az anyagcsere, így az emésztési problémák is csökkenhetnek.

Orvosolja a vashiányt és az anémiát
A céklában található nagy mennyiségű vas segíti a vérképződést és a vérsejtek regenerálódását. Így óv az anémia ellen.

Kiváló az izmoknak
A cékla fogysztása hihetetlen erőt képes kölcsönözni az izmoknak. Rendszeres fogyasztásával kiváló sporteredményeket érhetsz el.

Jót tesz a bőrnek
A cékla fantasztikus öregedésgátló hatású zöldség, hiszen magas folsav tartalmának köszönhetően csökkennek a ráncok és a bőrtünetek. A rendszeres fogyasztásával csillogová és élettel telivé válik majd a bőröd.

Jó hatással van a hangulatra és mentális működésre
A céklából készült turmixok betaine-t és triptofánt tartalmaznak, melyek hatékonyan segítik a relaxációt és csökkentik a depresszió tüneteit.

Óv a születési rendellenességektől
Magas folsav tartalmának köszönhetően a magzat megfelelő fejlődéséhez járul hozzá. Ajánlott mérsékelt, de rendszeres fogyasztása várandósság idején.