Ezt jelenti a vörös fonál a bal csuklón

Sokan kötnek vörös fonalat a kezükre. Vallásból? Divatból? Vagy ez egy szekta? -kérdezhetik többen.Viselése a Kabbalához tartozik és leginkább a lélek ápolásának egyik útja. Nem szekta, nem is vallás, inkább egyfajta útmutató az élethez. Mondhatni az lélek használati utasítása. A Kabbala ókori zsidó tudomány része, mely segítségével közelebb kerülhetünk a világ tudatos megértéséhez.

A Kabbala azt tanítja, hogy a színeknek speciális frekvenciái és energiái vannak. A vörös például a veszély, a vér színe. A Vörös Fonal sajátos módon a bal csuklóra kötve, megvédi viselőjét a felé irányuló negativitástól, például a bíráskodástól, irigységtől, féltékenységtől.

A kabbalisták felismerték, hogy az energia a test bal oldalán hatol be. A bal kar és kéz az ‘kapás’ fogalmához kapcsolódik, a jobb kar és kéz pedig az ‘adás’ erejét foglalja magába. Eszerint a negatív energiák a test bal oldalán áramlanak be, a fonál pedig a feltartóztatásukat jelképezi belépésük pillanatában.

A fonalat általában olyan személy köti fel, akivel mély és szeretetteljes kapcsolata van az illetőnek. A fonál hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, egy-egy csomó a hét spirituális dimenziót jelképezi.

A piros fonál csak egy apró részlete annak az útnak, amit viselőjük legtöbbször képvisel: Úgy élni, hogy  közben nem árt másoknak és a fizikai, kézzel fogható világ mellett hangsúlyt fektet a spirituális fejlődésre is.