Ezt jelenti, ha van egy kis lyuk a füled mellett

Bár mindannyian nagyjából hasonló génállományon osztozunk, mégis vannak tulajdonságok, melyek különlegessé tesznek bennünket. Vannak akik különleges formájú anyajegyekkel vagy szeplőkkel születnek. Akadnak akiknek egyik ujjuk hosszabb, mint az átlag.Csupán néhányan vannak olyanok, akiknek a fülük felső részén kicsiny lyuk található. Ezt preauricular sinusnak hívják…

…a tudósoknak pedig érdekes elméletük van vele kapcsolatban

Hogy meglásd, te is rendelkezel-e kis lyukkal a fülednél, nézd meg a füled felső részén a bőrt, ott ahol az arcod a hajaddal találkozik. Általában egy fülön található, de az emberek felének mindkét fülén van.
A kutatások szerint az amerikai emberek csupán 0,1%-a rendelkezik vele, az angolok 0,9%-a és az ázsiaiak és afrikaiak 4-10%-a. Dél-Koreában 5% az arány.

Az első lyukacskát 1864-ben Van Heusinger írta le először, és gyakorlatilag születési rendellenességként tartották számon, de a tudósok más véleményen vannak.

Neil Shubin evolúciós biológus szerint a lyukak a halak kopoltyújának evolúciós maradványai lehetnek. Más szóval őseink elképzelhető, hogy víz alatt éltek, a lyukak pedig ennek az életnek a bizonyítékai.

A legtöbb ember nem is tud a kicsiny lyukról, általában nem okoz problémát, bár előfordul, hogy begyullad, esetleg ciszta képződik benne. Ha mindez megtörténik, érdemes orvossal konzultálni a megfelelő kezelésről. Súlyos fertőzések esetén a lyukat műtét során kitisztítják, esetleg teljesen eltávolítják.