Ezt ki kell próbálnod! Vegyszermentes sütőtisztító recept! :O

Így is el lehet bánni a szennyeződésekkel!A sütő tisztítása nehéz feladat és az odaégett zsír és olaj eltávolításához erős vegyszerekre lehet szükség. Mutatunk egy praktikát, mellyel vegyszermentesen varázsolhatod tisztává a sütődet mindössze két lépesben! Vegyük viszont figyelembe, hogy az eltérő típusú sütők és a szennyeződés mértékétől függően a keverék hatása mindenkinél eltérhet.

Szükséged lesz:

-egy törülközőre vagy törlőkendőre

-ecetre

-vízre

-szódabikarbónára

-kisebb tál

-szórófejes flakon

Először is vegyük ki a rácsokat. A tálba tegyünk néhány evőkanál szódabikarbónát és adjunk hozzá egy kevés vizet, amíg pasztaszerű állaga nem lesz. Ezzel fogjuk a súrolószert helyettesíteni.

A szódabikarbónás pasztával kenjük be a sütőt, és várjunk, míg a fehér paszta a zsíros szennyeződés hatására barnás színűvé válik. Hagyjuk így éjszakára, hogy jobban kifejtse a hatását a szódabikarbóna.

Másnap egy nem használt törülközővel, vagy törlőkendővel súroljuk ki a szódabikarbónás pasztát. Ezután töltsük meg a szórófejes flakont ecettel, majd fújjuk be vele a sütőt. Ha ez kész, törülközővel töröljük át a sütőt alaposan, tegyük vissza a rácsokat és kapcsoljuk be 15-20 percre, hogy jól kiszáradjon.

Ez a megoldás alkalmazható zsíros, poros ablakok esetén is. Fel kell kenni a szódabikarbónás pasztát, hagyni 30 percig hatni, majd ecetes kendővel letörölni.

Forrás: filantropikum.com