Tudtad, hogy a Földnek is van hangja? Kutatók megtalálták a forrását!

Bolygónk nem egy néma golyóként kering az űrben!Azt már évtizedek óta tudják a kutatók, hogy a Földnek van egy állandó morajló hangja, de most még közelebb kerültek a hang eredetének megértéséhez!

1959-ben fedezték fel a Föld hangjának létezését és 1998-ban erősítette meg egy tudóscsoport. Azonban ezt a hangot még teljes csendben sem hallhatjuk, mert jóval az emberi fül számára érzékelhető hangtartomány alatt van.

De vajon miért zajong Földünk? Ez egyelőre nem teljesen tisztázott. Először azt gondolták, hogy a morajlást az óceánfenekéhez csapódó hullámok okozzák. De az újabb kutatások alapján úgy tűnik, hogy ez csak az egyik fele a történetnek. Az újabb kutatások szerint a moraj több dolog együttes eredménye, úgy mint a hullámok hozzácsapódása a szárazföldhöz, a tengerfenékhez, és egymáshoz.

Viszont a kutatók nem lehettek biztosak, mert a korábbi információk nem a tengerfenékről, hanem a szárazföldről származtak. Azonban 2012 és 2013 közt egy kutatócsoport az óceán fenéken vizsgálta a vulkanikus forrópontokat és valami nagyon érdekesre lettek figyelmesek a háttérzajok kiszűrése után. A hullámok olyan rezgéseket generálnak, melyeknek hullámhossza megegyezik a morajláséval. Tehát nagy a valószínűsége, hogy valóban a hullámok okozzák a Föld morajló hangját!

Bár még sok minden nem tisztázott a Föld morajlásával kapcsolatban, a kutatók úgy vélik, ez az új felfedezés segíthet jobban feltérképezni a Föld szerkezetét.