Guggolj metrójegyért! Zseniális orosz projekt az elhízás ellen!

30 guggolás = egy ingyen út a moszkvai metrón!A moszkvai metrón 30 guggolással bárki kiválthatja metró jegyét. Jó, mi? Az egész 2014-ben indult, akkor még a téli olimpiát népszerűsítő reklámkampány részeként. Az ötlet, hogy az embereket mozgásra ösztönözzék már csak azért is szenzációs, mert a fejlett országokban az elhízás és annak szövődményei tömegesen fordulnak elő.

Az egész úgy működik, hogy egy kijelölt területen kell a guggolásokat elvégezni és ezt egy gép kamerákkal és érzékelőkkel figyeli. A guggolásokat 2 percen belül kell végezni, akkor jár a jegy.

Azonban nem Oroszország az egyetlen ahol így próbálják felhívni a figyelmet a testmozgás fontosságára és az elhízás veszélyeire: Mexikóvárosban szintén lehet jegyért guggolni. Dubai pedig aranyat ajánlott polgárainak minden leadott kilóért.

Nem véletlen, hogy ilyen kezdeményezések születnek szerte a világon. Az elhízást egyre többször szokás népbetegségnek is nevezni, és már sajnos Magyarország sem kivetél. Pedig napi 20 perces mozgással, hacsak nincs szó egyéb szervi problémáról vagy betegségről, és kiegyensúlyozott táplálkozással tehetünk az elhízás ellen.

Mit szólnátok, ha nálunk is ki lehetne váltani például egy vonaljegyet néhány egyszerű gimnasztikai gyakorlattal? Bevállalnátok?

Forrás: facebook.com