Hét dolog, amire nem hitted volna, hogy jó a só

Nem csak főzni lehet vele!A legfontosabb ételízesítőnk kétségkívül a só. Azonban nem csak főzésnél vehetjük hasznát. Jól jöhet még takarításkor és gyógyászati célokra is. A következő videóban 7 tippet láthattok arra, mire lehet a sót használni.

1.Ha szennyeződés ragadt a vasalóra, akkor kapcsoljuk be a vasalót, vegyünk egy vágódeszkát, tegyünk rá újság- vagy sütőpapírt, szórjunk rá sót, és húzzuk át rajta a meleg vasalót. A szennyeződéseket megfogja a só és újra sima lesz a vasalónk felülete.

2.Ha leejtjük a tojást a padlóra vagy a konyhapultra, akkor is segítségünkre lehet egy kis só. Megszórjuk vele az összetört tojást, várunk 15-20 percet és utána könnyűszerrel feltakarítjuk a sót.

3.Ha főzés közben kigyullad a zsír a serpenyőben, akkor is jól jöhet némi só! Beszórjuk vele a serpenyőt, így a só elvágja a tüzet az oxigéntől.

4.Ha főzés közben leégett az étel és a zsír az edény aljára, szórjunk rá sót és öntsük fel vízzel és várjunk 10 percet. Sokkal könnyebb lesz megtisztítani utána. Teflon esetén legyünk óvatosak.

5.Koszos szivacs megtisztításához is használható: két bögre vízhez adunk egy negyedbögrényi sót, majd éjszakára ázni hagyjuk benne a szivacsot.

6.Segítségünkre lehet a só a fürdőkádban lévő foltok megtisztítására. 1-1 arányban keverjünk össze sót és terpentint. A terpentin erősen mérgező, így vigyázzunk, hogy ne érjen a bőrünkhöz, ne nyeljük le, és ne lélegezzük be. Vegyünk fel gumikesztyűt, és nyissuk ki az ablakokat is! A keveréket helyezzük egy szivacsra és dörzsöljük meg vele a foltot. Az eredmény hamar látható lesz. A kádat ezután alaposan öblítsük ki, a szivacsot, és a többi felhasznált eszközt pedig NE használjuk már másra.

7.Az eldugult lefolyón is segíthet a só. Egy rész sóhoz tegyünk hozzá egy rész szódabikarbónát. Erre öntsünk 1,5 dl hideg vizet és várjunk 30 percet. Öntsük a lefolyóba, majd forraljunk fel 1 liter vizet és öntsük ezt is a lefolyóba, így eltávolítva a maradványokat.