Kezdj új életet ezzel a 14 bevált, de nem mindennapi lépéssel!

Van amikor úgy érezzük teljesen tiszta lapot kezdenénk. Amikor belefásultunk az életünkbe. Nem szokványos lépések kellenek ilyenkor, amik néha drasztikusak is. Először félelmetes, de a változás gyümölcséért megéri. Tim Denning ötleteit ismerheted meg!Változtasd meg az életed 14 lépésben

Mindannyian eljutunk néha arra a pontra, amikor úgy érezzük, ha nem lépünk, akkor örökre valami ismert de mégis posványos mocsárban fogunk üldögélni egészen halálunk napjáig. Kicsit büdös és kényelmetlen, de legalább megszoktuk.

Biztos vagy benne, hogy így akarsz élni?

Ha nem, akkor olvasd el Tim Denning blogger saját átalakulásának tapasztalatait!

Nagytakarítás a barátok között

Talán drasztikus lépésnek tűnik kihajigálni a barátokat, de hidd el működik. Menj végig az összes kapcsolatodon és tedd fel a kérdést magadnak: ez a személy segített, hogy elérd a célodat, vagy inkább ólomsúlyú nehezékként húzott téged egyre lejjebb? Ha a válaszod az utóbbi volt, akkor nincs helye az életedben. Töröld le őt Facebookról és a telefonodból is. Ne feledd azt sem, hogy mindenki képes a változásra, ezért ha úgy alakul és bizonyítja, hogy nem nehezéked többé, akkor természetesen vedd őt vissza. Ez a lépés segített hozzá, hogy újra én tartsam kezemben életem gyeplőjét.

Hallgass hangoskönyvet minden nap

Az átalakulásom egyik sarokköve volt, amikor meghallgattam életem első hangoskönyvét Anthony Robbinstól, aki világszerte motivációs beszédeiről híres. Csak róttam esténként Melbourne utcáit, fülemben egy-egy történettel. Vigyázat mert függőséget okoz! Nem mellesleg pedig igazán jó ötlet sétával összekötni, mert akkor még mozogsz is. A felvételek mélyen befurakodtak a szívembe és eszembe, miközben olyan dolgokat tanítottak, amiket az iskolában nem.

LinkedIn oldalt indítottam

Hosszú ideig óvakodtam a LinkedIn-től, mert úgy éreztem ez csak még egy olyan platform lenne, ami végérvényesen elárasztja a (magán)életemet. Időközben rájöttem, hogy ha hiteles vagy, akkor online is az vagy, tehát nincs mit rejtegetned. Kezdő vállalkozásoknak pedig kifejezetten jót tesz, mert LinkedIn az első számú szakmai közösségi oldal.

Töröld a negatív médiát az életedből!

Az egyik legjobb dolog, amit megtettem az a tévé kikapcsolása volt. Nagyjából örökre. Ma inkább e-book-ot olvasok, amihez beszereztem iPadet, amit igazán kényelmes nézni. Sokszor azért nem olvastam, mert már fáradtak voltak a szemeim. Olyan volt, mintha újra felfedezném az olvasás örömét. Persze a napi eseményekről való tájékozódás szükséges és fontos, de nem minden mennyiségben és korlátlanul.

Minden reggel zöldturmix

A frissen turmixolt zöldség-gyümölcs kombónak köszönhetően kicsattanó energiával kezdem a napot. Elmúltak a fejfájásaim és a gyomrom sem rakoncátlankodik már. Ha csak egyetlen dolgot változtatsz, akkor ez legyen az.

Igyál zöldturmixot reggel

Menekülj a negatív embereket behúzó beszélgetésekből!

Amikor elkezdtem dolgozni egy multinál, akkor sajnos hihetetlen negatív csapatba sikerült csöppennem. A kollégáim unos-untalan arról morogtak, hogy mennyire utálják a munkát, vagy épp az életüket. Gyakran lehetett őket látni, ahogy csapatba verődve összeesüvéselméleteket szövögetnek. Ez volt az egyik legnagyobb lecke számomra. Ha olyan beszélgetés közepén találom magam, ami teljesen szembe megy az életszemléletemmel, akkor nem habozok és lelépek. Ez segít megtartani azt a hitet, hogy a kezemben van az irányítás.

Ne agyalj folyton a következményeken!

Korábban sokszor aggódtam azon, mi lesz a következménye a cselekedeteimnek. Hajlamos voltam azt gondolni, hogy képes vagyok pontosan belőni mi fog történni, pedig ez egy óriási illúzió. Elfogadtam, hogy nem mindent lehet befolyásolni, de minden okkal történik, amiből egy új lehetőség nyílik a fejlődésre. Magamévá tettem a mondást: Bukj gyorsan! Aztán rázd meg magad és vond le a következtetéseket!

Higgy magadban!

Könnyű ezt mondani, pedig a képlet egyszerű. Mondj igent olyan dolgokra, amikről azt érzed nem állsz készen, mert az egy esély lesz a tanulásra. Emlékszem amikor egy nagyon értékes ügyféllel kellett kapcsolatot ápolnom, pedig fogalmam sem volt, hogy kell egy ilyennek nekiállni. Amikor érzed, hogy nem állsz készen, na pont akkor van itt az ideje fejlődni! Az ember egyik legfontosabb motivációja a növekedés.

Utazz többet!

Sokáig azt gondoltam, hogy ha halálra dolgozom magam, akkor az egyenes út a sikerhez. Igen keményen kell dolgozni, de önmagad kizsigerelése nem fog előrébb vinni. Elkezdtem többet utazni és azt vettem észre, hogy kimozdultam a berögződéseimből, és másképp látom a világot. Evvel pedig új ötletek is születtek. Olyan könnyű elveszni a saját környezetedben, kerekedj fel, mert lehet hogy később nem lesz rá alkalmad!

Válts karriert!

A legtöbb embert teljesen megbénítja, ha új karriert kell választaniuk maguknak. A LinkedIn profilokat elemezve arra jutottam, hogy a sikeres emberek karrier útja igen változatos, de egy valami közös bennük. Képesek voltak drasztikus váltásra. Kipróbáltam én is és igen izgalmas dolog történt. Azzal kezdtem el szórakozni, hogy olyan állásajánlatokra jelentkeztem, amikhez egyáltalán nem volt képesítésem és tapasztalatom. Legnagyobb meglepetésemre özönlöttek az ajánlatok, ami a hozzáállásomnak és magabiztosságomnak volt köszönhető. Egy történet igazán megdöbbentő volt számomra: egy volt barátnőmet egy évre rá felvették oda, ahonnan én elutasítást kaptam. Megkértem hogy kérdezze meg, miért nem engem választottak. Megtette és a válasz az volt, hogy azt hitték, hogy túlképzett vagyok az állásra, és azt gondolták, hogy hamar megunom majd.

Kérdezz ki sikeres embereket!

Abból is játékot űztem, hogy kinéztem a munkahelyem fejeseit, akikről azt feltételeztem elérhetetlenek számomra és találkozót kértem tőlük. Meglepő módon elég sok beszélgetésem lett és azt kérdeztem, amit akartam. Ne becsüld alá az emberek segítőkészségét! A legtöbben szeretnek beszélni a tapasztalataikról!

Adj amennyit csak tudsz!

Hidd el az emberek többsége túl lusta vagy negatív ahhoz, hogy megvalósítsa az ötleteidet. Oszd meg, amit elképzeltél és meglátod új ajtók nyílnak ki, amikre nem is számítottál.

Menj és ismerkedj többet!

Az összes megoldásom, segítségem és ötlet továbbfejlesztésem a kapcsolataimon keresztül valósult meg. Kis kapcsolatrendszerrel kevesebb esélyed van.

Adj egy második esélyt is!

Mindenkinek van egy második esélye is. Azzal, hogy elfogadtam a tökéletlenséget, mások sem várnak el tőlem tökéletességet. Indulj ki abból, hogy az emberek nem direkt akarnak idegesíteni, ez csak a mi magyarázatunk a történtekre.

Kíváncsiak vagyunk, ti melyik ötletet tartjátok a leghasználhatóbbnak! Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás:https://medium.com/the-mission/14-ways-i-completely-changed-my-life-and-so-can-you-25f1414c0aa9