Könyvtárrá alakított metró kocsik – Kínai megoldás az unalmas ingázásra

Úgy tűnik nemcsak a magyarok küzdenek nap, mint nap az ingázás minden idegszálat átitató unalmával hanem a kínaiak is.Éppen ezért kiváló megoldást találtak az utazással töltött percekre.

Biztosan mindenki érezte életében legalább egyszer, hogy az időt, amit tömegközlekedési eszközön töltött sokkal értelmesebb dolgokkal is el lehetne ütni. Eleinte még érdekes figyelni az arcokat, és vég nélkül pörgetni a Facebookot, de ha mindennap, akár évekig ugyanazon a vonalon járunk nem biztos, hogy ez kielégítő szórakozás.

Pekingi vezetőség azonban gondolt egyet és mozgó könyvtárrá alakított egy metrószerelvényt. A könyvtár nem tradicionális, az utazóközönség nem nyomtatott, hanem hangoskönyvek közül szemezgethet. A kampányt egy olyan cég támogatja, amely egy hangoskönyv applikációt fejlesztett.

A szerelvény falain, ajtóin igazi könyvespolcot ábrázoló plakátok hívogatják a felhasználót. Minden úgy megy, mint egy valódi könyvtárban, az ember keresgethet a művek között, azzal a különbséggel, hogy a kiválasztott könyvet nem a polcról veszi le, hanem leolvassa a QR kódját. A kód a hangoskönyv applikációhoz vezet, ahol a felhasználó ingyen hallgathatja az adott könyvet, akár leszállás után is.

 

A pekingieknek úgy tűnik bejön a dolog, amit nem is csodálunk, mert sok ember unalmas utazását tudja ez az ötlet feldobni, úgy hogy közben még az irodalmat is népszerűsíti.