Magyar lett a világ egyik legjobb mentőkutyája!

Ha te is magyar vagy, most igazán büszke lehetsz, hiszen magyar lett a világ egyik legjobb mentőkutyája! Ez hatalmas dolog, gratulálunk az ügyes magyar párosnak!

paros

Symba volt az egyetlen magyar eb, aki teljesítette a nehéz kihívást, és így ő lett a világ négy legjobb, legügyesebb mentőkutyája közül az egyik!

A Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség háromnapos megmérettetést tartott Szlovéniában, a rendezvény május 13-án kezdődött. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi rendeltetésű mentőszervezetének tagja Balázs László és Symba nevű mentőkutyája volt az egyetlen magyar páros, aki teljesítette az elvárásokat.

ku2

Az eb ettől a naptól kezdve rendelkezik mindkét szakterület mesterfokozatával, az úgynevezett Mission Readiness Testtel.

A Mission Readiness Test, röviden csak MRT a közel negyven ország több mint száz mentőkutyás csapatát Európától Dél-Amerikáig összefogó és vizsgáztató Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség felmenő ágú vizsgarendszerének a legfelső fokán helyezkedik el.

Ez a minősítés azt jelenti, hogy már nemzetközileg bevethetőnek nyilvánítja a szakma az adott mentőkutyát és gazdáját.

Az elismerés dicsőségét növeli, hogy a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség a vizsgázóknak átadja azt a felvarrót, amiről mindenki tudhatja, hogy csak a világ legfelkészültebb mentőkutyás egységei jogosultak a használatára és rom-kutatásban, és ezt alig hatvan eb birtokolja a világon, míg területkutatásban mindösszesen tizennégy kutyás jogosult a viselésére.

Azonban ez a négy mentőkutya egyedülálló képességek birtokában van, mind a két szakterületen megszerezték a szakma elismerését és a világ több ezer mentőkutyája közül kiemelkednek szakmai felkészültségükkel, tehetségükkel és kitartásukkal.

Ebből a négy kivételes kutyából az egyik a Symba nevű mentőkutya, aki Pest megyéből érkezett ebbe a csapatba.

Már a vizsgán való indulás is végzettségekhez kötött, így a mestervizsgát legalább 3-4 éves kemény munka előzi meg – olvasható a katasztrófavédelmi igazgatóság közlésében.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!