A világ első kiborgja egy férfi, aki hallja a színeket!

Az ember és gép alkotta életforma nem csupán fikció többé!Az emberek már régóta segítségül hívják a technológiát a gyógyászatban és a gyógyszergyártásban egyaránt. A technológia fejlődésével egyre pontosabb és komplexebb szerkezetek készíthetők és így egyre többen válhatnak kiborgokká is, amikor is az emberi test és különböző implantátumok működnek együtt egy bonyolult rendszerben.

A világ első hivatalos kiborgja egy színvakon született művész, Neil Harbisson. Teljesen színvakon született, azaz fekete-fehérben látja a világot. Elmondása szerint ezt soha nem érezte fogyatékosságnak, hiszen jobban lát éjszaka és könnyebben memorizálja a formákat is. Viszont mindig is kíváncsi volt, hogy néz ki a világ színesben.

Harbisson a koponyájába helyezett implantátum és egy antenna segítségével képes „hallani” a színeket. Az antenna egy érzékelő, amely a különböző hullámhosszakat rezgésekké alakítja és ezek így érkeznek a koponyájához, amit hangként érzékel. Azonban, nem csak a színeket érzékeli. Az antenna segítségével képes „hallani” az infravörös és az ultraviola sugárzást is.

Így aztán elmondható, hogy bizonyos szempontból felülmúlta egy átlagember képességeit a világ első kiborgja.