Megvan a világ legmélyebben élő hala!

Kibírná, ha 1600 elefánt állna rá!Ahogy egyre többet tudunk meg a mélytengerekről, úgy kerül elő egyre több ott élő halfaj is. Ezen állatok nagy részének furcsa, sokszor ijesztő külseje van.

Testük alkalmazkodott a nagy nyomáshoz, a kevés fényhez és az alacsony hőmérséklethez. Most úgy tűnik megtaláltak azt, amelyik a legmélyebben él: a Mariana-i csigahalat. De ez nem éppen ijesztő, csak kicsit furcsa.

A 10-20 centisre megnövő fehér halacska elsőre nem tűnik nagyon strapabírónak, de a látszat csal. 8000 méteres mélységben él és ott a tápláléklánc csúcsán van. Elég mélyen él ahhoz, hogy ne legyenek versenytársai, így aztán vígan falatozhat odalenn.

 

Kutatók megfigyelték, hogy a fehéres, pikkely nélküli bőr alatt láthatók az állat belső szervei. Azt is észrevették, hogy minél nagyobb az egyed, annál több sor foga van és annál több fog van egy sorban.

Ennek a furcsa halnak a léte nem csak egy újabb emlékeztető arra, hogy milyen sokszínű is az élővilág, hanem arra is, hogy az élet milyen jól alkalmazkodik szélsőséges körülményekhez is.