Milyennek írnának le az ősi maják?

Születési dátumod elárulja!A maják horoszkópjában 13 jegy szerepel, mindegyik rá jellemző tulajdonságokkal. A maják az új évet július 26-tól számították, és a következő év július 24-ig tartott. Aki pedig július 25-én született, arról azt tartották, hogy rendelkezik a többi jegy legjobb tulajdonságaival és sikeres lesz az élete. De vajon mi a helyzet a többi jeggyel?

Denevér (július 26.–augusztus 22.)

A denevér az éjszaka egyik legrejtelmesebb állata. A denevér jegyében születettektől nem áll távol a misztikum és a rejtelmek világa. Ahogyan a denevér kiváló érzékeivel boldogul az éjszaka vaksötétjében, úgy e jegy szülöttei is mesterien ismerik ki magukat az érzelmek világában. Mivel kiválóan ismerik az érzelmeket és radarjuk szinte sosem hagyja őket cserben, így nem okoz számukra nehézséget kollégáikat bíztatni, vagy családtagjaiknak és barátaiknak támogatást nyújtani.

Skorpió (augusztus 23.–szeptember 19.)

A skorpió igazán a végletek embere. Soha semmit nem csinál csak úgy nagyjából. Ha valamit szívesen csinál, akkor mindent belead, ha viszont elveszti lelkesedését, onnantól kezdve semmivel nem lehet rábírni, hogy azt csinálja, amihez nem fűlik a foga. Ilyenkor tanácsos lehet számára új elfoglaltság után nézni. Nem csak munkájában, hanem kapcsolataiban is a végletek embere. Ha valakit szeret, akkor ezer fokon izzik, viszont ha kihűl a kapcsolat, akkor a skorpió nem fogja magát törni érte, hogy felmelegítse. Családtagjai számíthatnak rá minden helyzetben, mélyen törődik szeretteivel.

Szarvas (szeptember 20.–október 17.)

A szarvas nagy munkabírású és felelősségteljes. Számára mindig első a munka és csak utána jöhet a szórakozás. Mivel szeret dolgozni így sokszor akár több ember munkáját is végzi, de ezt nem éli meg teherként, mert így érzi jól magát. A szarvas jegyű ember számára fontos, hogy olyan munkaköre legyen, ahol hasznos munkát végez és megbecsülik érte. Ha párkapcsolatról van szó, sziklaszilárd így aztán a kalandok és a flörtölés nem jellemző rá. Ezt a hűséget viszont párjától is megköveteli. Családtagjai jólétét mindig szem előtt tartja és kész segítségükre lenni bármikor.

Bagoly (október 18.–november 14.)

A bagoly lehetne a kőszikla a viharban. Rendkívül erős jellem, hatalmas lelkierővel. Azonban ezeket a tulajdonságait nem fordítja mások ellen. Barátai, családtagjai és munkatársai is számíthatnak rá a bajban. Erős jellemének köszönhetően akkor is tudja, mit kell tenni, ha a többiek tanácstalanok és kétségbeesett ismerőseit pár határozott szóval is képes megnyugtatni. Párkapcsolataiban rendkívül szerény, csupán nyugalomra és harmóniára vágyik. Lelkiekben támogatja családtagjai, de engedi, hogy maguk fedezzék fel a világot.

Páva (november 15.–december 12.)

A páva nem meglepő módon nagyon ad a külsejére, így aztán a vonzó, stílusos külső az egyik védje. A páva picit hiú, szereti, ha dicsérik és bókolnak neki. Imád emberek közt lenni és akkor érzi magát igazán elemében, mikor kapcsolatait ápolja vagy éppen üzleti partnereivel tárgyal. Így aztán az üzleti életben jelentős sikereket érhet el. A párkapcsolat és a szerelem kiemelkedően fontos a számára, de az unalmat nem szenvedheti. Olyan partnerre van szüksége, akivel közösen vehetnek részt izgalmas programokon. Bár imádja a pezsgést, a hangos vitákat és bensőséges beszélgetéseket nem kedveli. Ezért a pávának óvatosnak kell lenni, nehogy feláldozza a boldogságát a látszat oltárán.

Gyík (december 13.–január 9.)

A gyík jegyű ember nem szereti a nagy felhajtást, inkább csendes és visszahúzódó természet, de egyáltalán nem esetlen. Sőt! Rendkívül találékony és gyakorlatias, így aztán a nehéz helyzeteket hamar átlátja és megoldást is gyorsan talál rájuk. Szívesen intézkedik és jár utána a dolgoknak. Párkapcsolatban odaadó és teljesen bízik párjában, akinek így nagy szabadságot ad. A gyík mindig azon van, hogy partnerével stabil hátteret tudjanak biztosítani családjuknak. Szívesen, kérés nélkül is, segít családja tagjainak, mellyel sok terhet vesz le a vállukról.

Majom (január 10.–február 6.)

A majom igazán társasági lény! Sok barátja ismerőse van, még a munkahelyén is. Így aztán nem csoda, hogy e jegy szülöttjeit gyakran a dohányzóban, az étkezőben vagy a társalgóban találjuk, ahol vígan cseverészik a többiekkel. Abban, hogy kiterjedt kapcsolatrendszerét fenntartsa nagy előnyt jelent számára kíváncsi és érdeklődő természete. A párkapcsolatban szabadságra van szüksége, és fontos számára, hogy ismerőseivel párja nélkül is találkozzon. Sok embert ismer, így aztán mindig tudja, hogy kihez kell fordulni, ha segítségre van szüksége. Ezzel családjának is gyakran lehet segítségére.

Sólyom (február 7.–március 6.)

A sólyom bátor és gyors észjárású. Bajban azonnal tudja, mi a teendő és ez munkájában is nagy segítségére van. A sólyom jegy szülötte az üzleti életben gyakran szerencsés. Párkapcsolatban ösztönösen ráérez, párjának mire van épp szüksége és szívesen segít neki azzal, hogy gondjait leveszi a válláról. Rendkívüli figyelmessége igazán hosszú párkapcsolataiban mutatkozik meg. Ha a családtagok közt láthatatlan ellentétek vagy feszültség van, a sólyom lesz az első, aki éles szemével azt kiszúrja és gyorsan reagál, hogy elsimítsa őket.

Jaguár (március 7.–április 3.)

A jaguár jegy szülötte nem hirtelen ember, emiatt mások szemében tétovázónak tűnhet, ő azonban csak óvatos. Mindig körültekintően mérlegel és keresi a mindenki számára kedvező megoldást mielőtt végleges döntést hozna. Ha viszont meghozta döntését, utána már nem enged, és a végsőkig kitart mellette. Diplomatikus vezető, aki tekintettel van másokra. Párkapcsolatban is jellemező rá az óvatosság, csak akkor veti bele magát teljes lényével egy kapcsolatba, ha megbizonyosodott róla, hogy partnere érzelmei is ugyanolyan erősek, mint a sajátjai. Családtagjainak támasza és védelmezője.

Kutya (április 4.–május 1.)

A kutya jegy szülöttének emberismerete páratlan. Pontosan tudja, kitől mire számítson. Fontos számára, hogy barátaiban megbízhasson, ezért csak azokat fogadja bizalmába, akiket jól ismer. A változást nehezen viseli, így a munkahelyváltás is nehézséget okozhat számára. Sajnos ezért, könnyen benne ragad a régi, megszokott, de nem feltétlenül előnyös helyzetekben. Párkapcsolatban megbízható és hű társ. Családjának igényeit sokszor a sajátjai elé helyezi, csak azért, hogy biztosítsa boldogságukat.

Kígyó (május 2.–május 29.)

A kígyó mindig kész megújulni, nem fél a változásoktól. Élete során megeshet, hogy többször kell újragondolnia merre is tart, esetleg új karrierbe kell kezdenie. Azonban ez nem legyőzhetetlen akadály a kígyó számára, hiszen gyorsan alkalmazkodik és tanul bele új feladataiba. Párkapcsolatban fontos számára a megújulás, nem szereti, ha a kapcsolat ellaposodik. Viszont féltékeny természet, ezért néha rátörhet az olthatatlan vágy, hogy párját ellenőrizze. Családja számíthat rá, mert minden bizonnyal szilárd anyagi hátteret teremt meg számukra.

Nyúl (május 30.–június 26.)

A nyúl jegy szülötti kedves, barátságos ember, aki ha teheti, kerüli a konfliktusokat. Így tesz munkahelyén is, ezért aztán előfordulhat, hogy több ember munkáját is neki kell elvégeznie. Sokszor inkább túlhajszolja magát, de nem teszi szóvá a méltánytalanságokat. Így megtörténhet, hogy kihasználják. Párkapcsolatban fontos számára, hogy partnere határozott legyen és megvédje. Személyiségéből kifolyólag a nyúl odaadó és kedves társ. Családtagjaival is figyelmes, mindig szakít időt rájuk.

Teknős (június 27.–július 24.)

A teknős ragaszkodik a megszokott dolgokhoz és mindig hosszútávra tervez. Így tesz munkahelyén is, ezért egy felvillantott mézesmadzag ritkán elég arra, hogy a teknőst munkahelyváltásra bírja. A megszokások e jegy szülötteinek a magánéletét is uralják. Akkor érzi jól magát otthonában, ha minden a megszokott rendben van. A párkapcsolatban sem szereti a változásokat, a legfőbb vágya, hogy az igazival élhesse le az életét. Családtagjainak biztos támasza a bajban.