Minden éjjel ugyanakkor ébredsz fel? Ezt jelentheti!

Az emberi testnek megvan a saját belső biológiai órája, amivel kontrollálja a test szerveit. A kínai medicína szerint az emberi testben más és más energiák hatnak a nap 24 órájában a különböző szervekre.Ezért ha minden este ugyanabban az időszakban ébredsz fel, az egy jel, hogy valamilyen egyensúly (testi, lelki, fizikai, spirituális) megbomlott benned.
A következő lista segít, hogy beazonosítsd melyik szerved jelez.

Este 9-11 közt
Ez a belső elválasztású mirigyek ideje, amikor az enzimek és hormonok újratermelődnek.
Feladatuk, hogy segítsék az anyagcserét és a hormonok működését. Ha ebben az időszakban ébredsz, vagy nehezen alszol el, akkor nézd végig az életmódodat, mert okozhatja késői evés, rossz életmód, szorongás és stressz.

11 órától hajnal 1 ig
A yin energia yanggá változik. Ha ebben az időszakban ébredsz rendszeresen, akkor vizsgáld meg magad, mert lehet, hogy valamilyen haragba ragadtál bele.
A yang energia nagyon aktív, így szükséged van nyugalomra és sok pozitív gondolatra, szeretetre, hogy legyen energiád a következő napra és a probléma megoldására. Ha ebben az időben ébredsz, azt is jelezheti, hogy az epehólyagod egyensúlya felborult, ami az egészségtelen zsírok fogyasztására utalhat.

1-től 3-ig
Ez a méregtelenítés és a megújulás ideje. A Máj kiválasztja a mérgeket és a vér tiszta és friss. Ebben az időben való ébredés a negatív gondolatok és harag eredménye lehet, esetleg a máj funkciójának zavara

3-tól 5-ig
A tüdő ideje ez, amikor is megtölti a testet oxigénnel. A testnek ilyenkor elég melegben kell lennie ahhoz, hogy felgyorsítsa ezt a folyamatot.
A spirituális oldalról nézve, az ébredés jelezhet bánatot és szomorúságot. Érdemes lehet megfelelő légzéstechnikát megtanulnod.
Jelezhet fokozott érzékenységet, ami megmutatkozhat a hangokra való érzékenységben, étvágy változásban, fázásban,
vagy világos álomképek megjelenésében.

5-től 7-ig
A belek nagyon aktívak ebben az időszakban, amik a méregtelenítésben játszanak fontos szerepet. Ha ilyenkor ébredsz azt okozhatja késői evés és rossz étrend.

Bármilyen egyensúly megbomlásról is van szó fontos, hogy ne csak egy oldalról vizsgáld meg a problémát. A test és a lélek nem elválasztható, ezért ha kell keress fel egy orvost, végeztess szűrővizsgálatot, miközben a lelkeddel is foglalkozol akár szakember segítségével. A kettő egymás nélkül nem megy.