Tojáshéj felhasználása – ahogy sosem gondoltad volna!

Melyiket próbálnád ki?Sok étel elkészítéséhez használunk tojást, de a tojáshéj a legtöbbször a szemetesben végzi. Hogyan lehetne mégis hasznosítani a tojáshéjat, mert nem is annyira haszontalan, mint gondolnád!

1. Növényvédő szerként

Törd össze a tojáshéjat egészen apró darabokra, és helyezd a kertbe a növényeid köré. Távol tartja a csigákat, férgeket és más kártevőket, így gyönyörű és kártevőmentes növényeid lehetnek.

2.Benőtt körömre

Ha összetört tojáshéjat helyezel a benőtt körömre, az segít enyhíteni a fájdalmat és a gyulladást és segít megpuhítani a kritikus területet.

3.A lefolyó tisztítására

Az apróra összetört tojáshéjakat tedd a lefolyóba és önts rá forró vizet. Ahogy a forró víz és a darabkák áthaladnak a lefolyón és magukkal viszik a zsírt és a szennyeződéseket.

4.Takarításra

Törj össze egy kevés tojáshéjat és tedd bele egy törülközőbe, majd tekerd körbe szorosan és a kötés mentén szorítsd össze. Majd törj össze még egy kis tojáshéjat, keverd össze némi almaecettel és tedd a keveréket a megtisztítandó felületre. Ezután dörzsöld az összetekert törülközővel, míg tiszte nem lesz.

5. Viszketésre

Tégy tojáshéjat egy kis almaecetbe, majd hagyd állni két napig. Onnan tudod, hogy „elkészült”, hogy a keverék homogén lesz. Segítségedre lehet bőrirritáció és viszketés ellen.