Top 10 lélegzetelállító utcai festmény, ami a te házadat is díszíthetné

Nézd meg videón a világ legjobb utcai falfestéseit! Lepukkadt házfalakból, omladozó kerítésekből varázslatos művészi alkotások, de ami a 9.-kel történt, az mélységesen elszomorító.Ki akarná foszladozó vakolatú és rémesen lepukkadt házfalak között leélni az életét?

Hiába tartod rendben otthonod belső tereit, amikor kilépsz az utcára azonnal szembesülhetsz a kihasználatlan és ormótlan tűzfalakkal, málló kerítésékkel, elhagyatott épületekkel.

Érezted már valaha cikinek a barátaid, vendégeid előtt, hogy a szomszéd társasház düledező oldalfala pont a te ablakodból látszik? Talán nem is tudatosítottad magadban hogy nap, mint nap hányszor hatnak rád a lakóhelyed elhanyagolt unalmas és lepukkant részei, pedig ezzel külön tudományág, a környezetpszichológia is foglalkozik. Szerencsés, aki igazán luxus környéken lakik, de ők vannak kevesebben.

Van viszont egy igazán bátor kezdeményezés a világon, ami itthon is bontogatja szárnyait.

Ez pedig a falfestés egy új irányzata.

Csak három dolog kell hozzá, amit akár te is megvalósíthatsz:
1. Vállalkozókedvű lelkes művészek (legyen profi vagy amatőr)
2. Engedély a megfelelő helyre való festéshez
3. És nem utolsó sorban festék (amit az összeállításban is láthatsz, akár újrahasznosított is lehet, ami csak egy plusz pont a környezetvédelemnek)

Te elég bátor lennél egy ilyen alkotáshoz? Mit szólnál ha holnap a te utcádban is lenne egy ilyen csoda? Ugye mennyivel büszkébben mennél végig ott, ahol ma még magad elé bámulva battyogtál?