Tudod mennyibe kerül évente egy feleség? Ez a férfi kiszámította

Sokszor nem tudjuk értékelni a körülöttünk élők, főleg a gyerekkel otthon lévő anyák munkáját és erőfeszítéseit.Néhány évvel ezelőtt, Steven közzétett egy megható üzenetet a blogján, amivel sok-sok embert inspirált a világon. Sokan azonosultak a szavaival és megtiszteltetésnek vették az írását.

Elgondolkodtam a következő dolgon. Ha én megengedhetném magamnak, hogy azt tegyem amit a feleségem: otthon marad a gyerekkel, minden nap pelenkázza őt, játszik vele, lefekszik vele, megvigasztalja amikor sír, karjába veszi amikor szeretetre van szüksége. Mindez csak egy kis része a napi tennivalóinak. Igen ők az édesanyák, akik feltétel nélküli szeretettel gondozzák gyereküket és talán észre sem veszik, mert számukra természetes dolog. Sokszor a környezet sem értékeli mindennapi munkájukat, de képzeld csak el egy pillanatra, ha téged erre a feladatra felbérelne valaki. Mennyi pénzt kérnél cserébe?

Steven elkezdte pénzben felértékelni felesége munkáját:
– 33.556 Euro
Ennyibe kerül évente egy teljes munkaidős bébiszittert megfizetni.
– 4.750 Euro
Egy takarító cég ennyi pénz kérne el.
– 12.373 Euro
Egy személyes ügyintéző, aki bevásárol nekünk. Egy átlagos nő és édesanya körülbelül négy órát tölt el hetente azzal, hogy bevásároljon a család részére.
– 11.419 Euro
Ennyibe kerülne egy szakács, aki mindig meleg ételt szolgál fel az asztalra minden nap.
– 3567 Euro
Pénzügyi tanácsadó, aki a költségvetéseket kiszámolja, számlákat kifizeti stb.
– 1187 Euro
Ennyibe kerülne évente ha valakit megbíznák, hogy minden héten kimossa a ruháimat.

Évente összesen 62.017 euró (több, mint 19 millió, vagyis havi közel másfél millió forint) – ez az összeg nem tartalmazza a betegnapokat és a fizetett szabadság napjait.

Steven elmarasztalja azokat a férfiakat, akik nem osztják meg keresetüket a párjukkal és emiatt feleségük sok mindent nem engedhet meg magának.

„Az igazság az, hogy most már szégyellem és bűnösnek érzem magam, mert sokszor megvásároltam valamit magamnak és nem osztottam el egyenlően a pénzt, mert azt gondoltam, hogy mivel az én jövedelmem nagyobb ezért megérdemlem.”

„Ebben a cikkben azt szeretném kifejezni, hogy mennyire hálás vagyok azért, amit a feleségem tesz a családért. Ő a gyermekeim anyja és mindig támogatja őket.”

Steven szavai számos férfi és nő szívét olvasztotta meg világszerte.

Ha te is úgy gondolod, hogy az anyák és a háziasszonyok több tiszteletet érdemelnek, amiért kemény munkát végeznek minden nap, akkor oszd meg ezt a bejegyzést. Hadd lássa meg minden nő, férfi, anya, apa, nagyszülő, testvér, barát, hogy az otthon fenntartása teljes állás és mutasd meg nekik mennyibe kerül egy édesanya évente.