Úgy nem halhatsz meg, hogy ezeket nem látod: Szingapúri szuperfák!

Szingapúr egy kis ország Dél-kelet Ázsiában elképesztő látnivalókkal. Közéjük tartoznak a szuperfák, melyek egyszerre látványosak és hasznosak. A nappal árnyékot adó, éjjel pedig csodálatosan kivilágított fák több szempontból is érdekesek.szuperfák szingapúrban kivilágítva

Szingapúr 1965 óta független állam és azóta hatalmas technikai és gazdasági fejlődésen ment keresztül. Az elképesztő technikai fejlettség több téren és megmutatkozik az országban.

Az egyik legnagyobb rekreációs terület és turisztika látványosság a “Gardens by the Bay”, azaz az ún. Öböl menti kertek. A hatalmas park egy a tengertől visszahódított területen fekszik és a Szingapúr fő rekreációs helyszíne gazdag növényvilággal. A park három fő részből áll és ezek egyikében találhatók a szuperfák.

szuperfák szingapúr alulról

A 18 mesterséges fa magassága 25 és 50 méter között változik. A szuperfákon több mint 200 telepített növényfaj található, köztük számos orchidea és bromélia faj. Tizenegy fán pedig napelemeket helyeztek el. A napelemek által gyűjtött energiát használják a fák megvilágításához, esővíz gyűjtéséhez, mellyel öntöznek és a szökőkutakat táplálják. A két legmagasabb fát pedig egy égi sétány köti össze, hogy a látogatók a levegőből is szemügyre vehessék a látványosságot.

szuperfák szingapúr nappal