Zöld szemed van? Tudd meg, hogyan teheted még igézőbbé!

Hogyan sminkeljenek a legritkább szemszín tulajdonosai?A zöld a legkevésbé elterjedt szemszín. Sokan állítják, a zöld szemek olyan igézőek, hogy képesek egy pillanat alatt rabul ejteni bárkit, ráadásul tele vannak titokzatossággal és érzékiséggel. A zöld szeműekre többnyire jellemző, hogy talpraesettek és jól boldogulnak az adminisztratív feladatokkal. Azonban nem, vagy csak alig bíznak meg olyanokban, akiket nem ismernek eléggé. Vajon, hogyan lehet ezeket a csodás szemeket még igézőbbé tenni?

A ragyogó lila

A lila szinte az összes színt élénkíti, így a zöldet is. Akárcsak a zöldnek, a lilának is több árnyalata van, így érdemes időt szánni rá, hogy megtaláld a legmegfelelőbbet. Lehet, hogy választásod majd a levendula lilára esik, vagy az írisz kékre, vagy talán az egészen sötét padlizsán lilára. Bármelyik jó, ha kiemeli a szemed színét!

A csodás szürke

A szürke esetén is igaz ami a lilánál, ha megtalálod a hozzád illő árnyalatot, akkor gyönyörűen kiemeli majd igéző szemeid. Szánd rá az időt, hogy biztosan a megfelelő mellett kötelezd el magad! Vigyázz, mert ha túl hideg árnyalatot választasz, megeshet, hogy a szemed “elveszik” a szürkeségben. Ha mégis a hidegebb árnyalat fele húzna a szíved, akkor figyelj oda, hogy hangsúlyosabbak legyenek a kontúrok!

Sejtelmes barnák

Ha füstös hatású sminket szeretnél készíteni, akkor bátran próbáld ki a bronz vagy mahagóni árnyalatú barnákat. Gyönyörűen kiemelik majd pillantásod és egyfajta sejtelmes hatást is kölcsönöznek majd tekintetednek.

Elő a színes szemceruzákkal!

A szemhéjpúder mellett az egyik leghatásosabb eszköz a szemek kiemelésére a szemceruza. Próbáld ki, hogy kékkel vagy lilával húzod ki az alsó vízvonalat és rögtön látni fogod, hogy mennyire hangsúlyossá teszi majd szemeidet.

Pirosból csak mértékkel!

Azt már rajzórán megtanuljuk, hogy a zöld komplementer színe a piros. A komplementer szín általában felerősíti az adott árnyalatot, de előfordulhat, hogy az ellenkezője történik. Ez megeshet, ha például a szemhéjon kívül piros a rúzs, az ékszer vagy a ruha is. Ilyenkor a túl sok piros egyszerűen elnyomja a zöldet és a szemek közel sem lesznek olyan hangsúlyosak, mint szeretnéd.

Éljen a klasszikus tusvonal!

Zöld szemhez válaszd a klasszikus tusvonalat és piros, korall vagy barack színű rúzst az üdébb hatásért. Ez a kombináció garantáltan jól fog állni. A tusvonal kiemeli és hangsúlyozza a szemet, az ajkakon viselt komplementer árnyalat pedig csak felerősíti a hatást.